pipi i magen

idag blev det att åka iväg till nedervetil och arbeta. jag trivs så bra på detta ställe :) så roligt att få åka dit, även om det är en bit att köra. sov dåligt inatt och vaknade före klockan ringde vilket bara är rätt ut sagt irriterande så nu är jag super trött men kan inte sova nu för då kommer jag inte att sova inatt heller. efter att vi åt mat på dagis fick jag sjukt i magen, inte roligt alls. undrar om jag är allergisk mot något eftersom jag så ofta är sjuk i magen, inte för att jag vet vad det skulle vara. nå imorgon är det nog säkert bra :) ska och arbeta imorgon också. och nästa vecka är det påsk så då ska jag väl åka till närpeslandet en sväng :) nu ska jag inte göra så mycket speciellt. kanske läsa en bok jag började på men den verkade inte så intressant så vet inte om jag orkar.

jag också vill sova som min sötis gör :)

orkar inte

usch, jag är på så piss humör idag. märkte av det redan lite igår kväll, man kan bli så arg på sig själv ibland. inatt sov jag så oroligt dåligt. eller först sov jag nog ganska bra men så vaknade jag och bläää kan man bara säga. det går ju bara inte att somna om då man börjar fundera för mycket och tankarna inte vill ta slut. så då låg jag där i sängen säkert hur länge som helst och tänkte på allt möjligt, oftast brukar det vara mindre roliga saker också. nu då jag vaknade idag var jag nog på dåligt humör men åndå inte så farligt, men nu spelade jag ett spel och på något konstigt sätt kom det dåliga humöret fram ännu mer. skulle måsta ta tag i mig och göra något annat nu så jag får ngot annat att tänka på. ska och handla lite mat iallafall så mycket vet jag. hade också tänkt ta en proenad, vilket skulle behövas för att detta humör ska försvinna. men jag undrar om det inte är lite slaskit ute?! så jag får se hur jag gör med det.

snö

redan igår kväll började det snöa och det håller fortfarande på :( men det är ganska varmt så det smälter nog ändå bort vartefter annars skulle det ju vara massor med snö vid det här laget. får hoppas det blir ännu varmare nu snart så precis all smälter bort snabbt :D

igår kväll var vi hos några kompisar en stund. spelade uno, vilket tog en evighet. inte brukar att varv uno ta sådär länge men roligt var det iallafall :) sedan efter det gjorde vi väl kinte så mycket, skjutsade några människor in till stan och sedan åkte vi hem och såg på film.

nu idag har vi varit hos jonnys föräldrar. typ födelsedagskalas för jonnys syster som blev ett år äldre några dagar sedan. så idag var hela tjocka släkten där. nåjåå det var altså syskonen och deras barn. roligt att också se hans ena bror och hans familj som jag aldrig sett förr fast vi varit tillsammans i nästan 1 år :D så åt vi mat och sedan tårta :) så där har vi varit precis hela dagen och kom hem bara en stund sedan. nu blir det att slappa resten av kvällen eftersom det bara är tråkigt snöslask ute så man kan inte ens gå ut på promenad. så ska jag titta på amazing race klockan 9 eftersom de i detta program besöker finland. brukar bara se det ibland och denna säsong har jag inte sett många program så ikväll måste jag nog titta :)

Snart dags för sommarhastigheter

 ja att det snart är dags för somarhastigheter på vägarna läste jag just på öt, äntligen :)

idag har jag och malin hunnit in till stan ett varv, jag hittade faktiskt vad jag skulle ha nämligen en vårjacka och inte speciellt dyr var den heller



nu får jag väl vänta på att jonny ska komma hem från arbetet. ska nu gå ut med silla en sväng nu och kanske hoppa in i duschen efter det. så får vi vänta och se vad som händer ikväll.

ha en trevlig lördag

sommar sommar kom nu

idag har det också varit en så fint dag. bestämde mig för att gå ut på en promenad. gick först in via stan och in till jonnys arbete, var in och tittade på lite telefoner :) int jag som ska ha utan jeanette eftersom hennes telefon har gått sönder. så efter det gick jajg via skolan och tittade ifall mitt försvunna recept hade dykt upp men nej.  då jag kom hem tittade jag på en film och bara slappade till det blev dags att laga mat, grönsaksbiffar och potatis. då jonny kom hem åt vi och sedan begav vi oss iväg till hans föräldrar för han skulle byta till sommarringar på bilen :) här väntar vi för fullt på sommaren och vill inte alls ha mera vinter.  då vi kom in till stan tillbaka plockade vi upp 2 kompisar som vi körde runt en stund med och nu är vi hemma och ska bara slappa lite före det blir sovdags.

imorgon ska jag in till stan med malin, ska kanske hitta en vårjacka vilket jag skulle behöva. men då jag skulle behöva så mycket, speciellt skor.  men är det något nytt problem? nej.  så är det då lördag imorgon, får se vad vi hittar på då.

gonatt allesammans

kissor



igår blev det att vi såg på film, en kompis var också hit. jonny och han hade varit före ut på lite spaning efter någonting att köpa men det ända dom kom hem med varsin ice tea och chipspåse. efter att ha tittat på datorn konstaterade de att det fanns inget att se på så vi var tvungna att vänta medans en film kom ner. så medan det såg vi ut att ha sådär tråkigt som bilden visar :) men nåjååå det blev film till sist, rallybrudar.

nu idag var jag en sväng till halppis, såg nämligen någon dag seda att de hade 4st juiceburkar för 3 euro så det var jag och shoppade. jag skulle kunna leva på bara apelsinjuice :D så det handlade jag idag, och faktiskt ocksp glass eftersom jag faktiskt nu just har lagat en kladdkaka och glass passar bra till det. så var det också en som var sugen på glass igår så jag tänkte att det kunde få bli detta köpt idag.

så har kissi och jag gjort något så roligt som detta idag


vi har varit ut på promenad och tog hem lite videkissor, eller finns ju inte ännu videkissor på dem men snart, lagom till påsk :D det måste man bara ha enligt mig. ska no få lite färg i sig också men det är inte shoppat ännu :)

och nu lagar jag som sagt kladdkaka, borde snart vara klar :) fick en kakform av mamma till julklapp så måste ju testa den. tyvärr måste jag påstå att den var ganska skit, eller så är det meningen att jag inte ska laga kakor. det var en dorm med löstagbar botten och konstaterade ganska snabbt att bottnen satt fast så bra som den ska borda göra. men kanske funkar ändå.  nu ska jag börja med maten för idag, kan ju inte leva på kladdkaka och glass heller :D


tortilla

nu har vi just precis ätit tortilla. jätte gott och så länge sedan vi lagat det så passade bra idag :) tidigare var vi och handlade mat  och så damsugade jonny medan jag lagade mat så nu är det rent och fint här :) tidigare idag då jonny var bort en sväng var också jag och kissi ut på en promenad, en ganska lång en idag faktiskt. först var vi lite i skogen och så runt huset och sedan begav vi oss iväg nerför vår backe, kommer inte på vad det heter det där stället. nåjå, kissi hjar lite sina egna funderingar om hur man ska göra då man är på promenad. hon sitter på axeln, klättrar upp sjäälv och allt så jag fick smutsiga byxor idag eftersom hon förstås inte var så ren om sina tassar. kan bara tänka mig hur lustigt det ser ut med en "apa" på axeln. men är man liten och rädd så varför inte. hon har ändå blivit jätte duktig att gå själv så nu är det roligare att vara ute.





och jo föresten var in till skolan en sväng också och skulle hämta mitt recept som hade förnyats. visste att det fanns där för visste att det skulle komma redan förra veckan plus att en kompis meddelade förra veckan att jag nu hade ett brev på anslagstavlan. så tänkte passa på att hämta det idag då vi ändå for förbi där. då jag kom dit så fanns där inget brev. samtidigt råkade hälsotanten komma sådär passligt och hon sade också att hon hade lagt det där, så vart har det tagit vägen????!!! någon som tyckte att de behövde ett p-piller recept bara sådär???  så ska nu ifall de dyker upp annars skulle hon fixa ett nytt till mig.

frukost

sitter nu här och äter frukost klockan halv 12 på dagen, det är så gott med rostat bröd. vaknade nog länge sedan men har inte fått i mig något tidigare, inget ovanligt med det. idag är också jonny ledig så han ska väl äta mat nu snart, vilket jag nu inte orkar börja på med, men så har han ju faktiskt varit vaken längre än jag. jag blir alltid lika förundrad över människor som alltid äter en enligt mig stor frukost. det är säkert mycket hälsosammare än min stil men vad kan jag göra åt det. alla har alltid sagt åt mig att du måsta äta lite frukost men nä då det inte går. för det första finns det aldrig något gott man kan äta, nåjåå det år väl att köpa men då jag ändå inte äter det fast det finns. jag har aldrig ätit frukost varken då jag var mindre eller nuförtiden, det är nog väldigt sällan som det händer som idag att jag faktiskt alls lagar någon frukost. inte har jag dött ännu så knappast gör jag det nu då heller av att inte äta frukost så är det med det.

vet annars inte vad vi ska hitta på idag. ganska fint väder ute idag också men säkert också tillräckligt äckligt kallt. får väl hitta på något intressant vad nu det kan vara.

choklad är gott :D

sitter här och har ingen vettigt att göra. tittar sådär halvt på äntligen hemma, inte någon speciell favorit det men i brist på annat kan man ju titta lite. ikväll blev det ingen klädprovning för det blev att åka iväg till loppis. ganska stort ställe med en massa saker, inte någon av oss tre hittade något att köpa men så är det ibland. choklad stod nästa på vår plan eftersom  speciellt en av oss vad så godissnål och hade chokladbrist :) så då blev det prisma och chokladshopping.

nu ligger jag nu här på soffan och har sjukt i ryggen och jonny sitter och tittar på något bilprogram vid datorn. ska väl snart stänga datorn eftersom jag inte hittar något intressant här plus att den snart dör om jag inte laddar den och jag orkar inte hämta "svansen" :P öh jooo vi har dålig humor syster :D

tack och godnatt

ännu en superhärlig vårdag

ändå var det nog  ganska kallt. jag bestämde mig för att traska iväg in till stan idag, känns som en evighet sedan jag har gått i några klädaffärer. sedan är det ju förstås det andra att jag skulle inte få köpa något eftersom jag behöver ha en spara period nu eftersom fordonsskatten ska betalas och också bostadsstöder som ska batalas tillbaka som de själva hade klåpat sig med. man skulle inte känna sig alls lika fattig om de aldrig skulle ha betalat ut de där idiotiska pengarna, men nu då man måste betala tillbaka det känns det överallt. men jo jag gick då in till stan, hittade super passliga och snygga jeans för en jätte billig peng :D så tänker då alla, dit for nu hennes pengar, på ett par jeans men nej det gjorde det inte. för idag var jag duktig och inte köpte dem. kanske istället någon annan dag. för ikväll ska jag och pröva kläder till en kompis :) måste ju se om jag hittar något jag vill ha där först, det blir ju mycket billigare än att köpa helt nya och dessutom är hennes saker knappt använda så de är ändå som nya :P nåjååå i och för sig behöver jag nog nya jeans men som sagt får vänta en liten stund och hoppas de finns kvar.



på vägen till stan passade jag också på att knäppa lite bilder, är ju bara för härligt med vår då sanden kommer fram och man känner hur varmt solen lyser (även om det var skitkallt i skuggan)



för en liten stund sedan var också jag och silla ut på gården för att hon också skulle få lite frisk luft, men det blev inte att vara ute så länge eftersom lilla fröken ville in så fort som möjligt.



....vad ska jag hitta på?

sitter här och funderar vad jag ska göra. får väl sitta och vänta på att klockan ska bli 9 så ska jag titta på familjen annorlunda, så mycket annat intressant finnns inte att göra. har egentligen inte gjort så mycket på hela dagen. var och hämtade sjukintyget och före det till dagis, var också in till citymarket på samma gång. bara att konstatera, man ska INTE gå in i affärer då det inte är totalt nödvändigt som då man ska handla mat. speciellt för min del då jag vet att jag har varit duktig denna månad och sparat riktitgt bra då ska man inte gå in i en affär för då kommer man garanterat ut med något som jag egentligen inte skulle behöva. men kan ju trösta mig med att jag för det mesta brukar vara duktig och inte köpa saker jag inte behöver så detta fick väl bli ett undantag nu då.

så har jag tittat på en film. en adam sandler film, inte nu någon speciellt favorit skådis men det gick väl att se på i brist på annat. eftersom vi ju såg 3 filmer denna helg och det var nog de 3 sämsta på väldigt länge, var knappt så man orkade sitta i soffan och se på dem.

nu är jag ensam hemma på nytt eftersom jonny for och skulle fixa nya lampor på bilen, får se hur länge det tar nu då. jag ska väl sitta och snoka vidare på lite bloggar och försöka hitta ett spel jag spelade en dag men inte minns vad det heter.


sommar och sol :)

nå nästan iallafall. solen lyser och då man bor såhär högt upp så man bara ser trädtopparna då man sitter vid bordet kan man ignorera att det finns snö på marken.  så skönt att man kan börja se framemot våren och sommaren, så mycket mycket härligare årstider än vintern, även om det nog finns fina vinterdagar ibland också :)

igår började jag äntligen känns mig friskare, behövde inte ligga i sängen hela dagen som de förra dagarna. på kvällen var nu bara några kompisar här, vi tittade på film och drack lite. båda filmerna vi tittade på var verkligen inte i min smak men så är det ibland då det finns många olika smaker. andra filmen vi såg tittade jag nu nknappt på för jaag halvsov och låg och såg på då jonny fixade någonting på datorn, eftersom han heller inte hade någon större lust att se på filmen. nå till sist gick jag och sova och vaknade nu för inte så länge sedan.

så får man fundera vad man ska hitta på idag, kanske gå ut på promenad en sväng, beror på om halsen börjar kännas lite bättre. men innne hela dagen vill jag inte sitta då det är så fint väder :)

vilken rolig fredag

inatt har inte sovit alls lika bra. har hostat och snytit mig säkert en miljard gånger. hade inget feber igår på kvällen men inatt vaknade jag av att fryska på nytt och då jag mätte hade jag feber på nytt. så det var bara att klä på sig fleece tröjan och ta en burana och krypa ner under täcker på nytt. nu känns det som att näsan snart går sönder efter allt snytande. vaknade halv 11 men somnade tydligen på nytt och drömde en inte så rolig mardröm:( så vaknade egentligen först nu halv 12. nu ska jag dricka något varmt och hoppas halsen blir bättre.



oh my goood

lever jag? det känns inte så. är förstås hemma idag. hade som sagt lite feber igår! då vi gich och sova visade febermätaren 39,6 levde nog inte så mycket i denna välrld då. natten spenderades med att snyta sig, mäta feber ta en burana och antingen klä på sig kläder eller ta av sig beronde på för att inte frysa ihjäl eller svättas ihjäl. men så sov jag faktiskt också riktigt bra mellan alla dessa väckningar så kände mig till och med utvilad då jag vaknade kvart före 7 för att ringa och sjukanmäla mig till arbetet. som tur var behövde jag inte åka till sjukhuset idag för att få ett sjukintyg, de skulle fixa det bara genom att jag ringde dit, vilken tur för vet inte hur jag skulle ha orkat ta mig dit idag. har inte så speciellt  hög feber nu just men rinner ur näsan, lite sjuk hals och öronen känns väldigt konstiga, som de skulle vara igenstockade av någonting konstigt.

har man sådär passligt med feber, som jag har nu så man ändå orkar se på film eller något är det ju inget speciellt större problem att vara sjuk men sådär dålig som jag var igår vill jag inte vara på länge. mellan varven frysa så man skakar och tänderna gnisslar fast man har en t-skjorta, fleecetröja och en tjock stickad tröja och ligger under täcket är inte speciellt roligt. för att efter att ha tagit burana sedan svättas ihjäl men ändå börja frysa som sjutton direkt man tar bort något. USCH!

jonny var borta igårkväll, jag låg på soffan i mörker med varken tv eller annat på. helt tyst måste det vara märkte jag och bilden i tv rördes allt för fort för att hinna hänga med. känndes som man skulle spola en film och man inte hann följa med, så inget roligt att ens försöka.

kan lungt påstå a det inte är något vidare roligt  att pendla mellan 37,6 och 39,6 grader FLERA GÅNGER på ca 9 timmar

nu kommer lite frysattacker på nytt, vilket säkert betyder att febern stiger nu på nytt, ska klä på mig en tröja till nu och lägga på en film. hoppas ni alla andra får vara friska


starta och stäng

ungefär så länge ska jag vara på datorn ikväll. har 39,3 graders feber, är helt död! fick just en hamburgare lagat åt min för att inte svälta ihjäl. blir knappast något arbete imorgon :( nu stängningsdags!

vårdag

daaah...varför? jo jag vet varför jag är irriterad på mig själv men hatar det ändå. jag och mina funderingar...

arbete idag då på nytt, helt okej. fredag skola, vilket jag inte ännu har orkar fundera ut hur jag ska göra med eftersom jag nog ska vara i arbete. har allvarligt inte orkat ta itu med det, förväntar mig att det ska lösa sig av sig själv:P likaså med uppgiften som jag skulle borda börja på, men det får vara iallafall tills nästa vecka...

har varit riktigt vårväder idag, äntligen  :) inte heller så länge till påsk, ska väl kanske åka hem en sväng då möjligtvis

något annat...njä...har bara slappat/sovit ikväll. vi somnade båda två på soffan precis på samma gång.

jobbdag..

igår blev det att gå och sova ganska tidigt eftersom jag skulle till arbetet idag, fast vet nu inte om det blev så mycket sovd för det. först började jag läsa lite gamla iontressanata meddelanden jag hade sparat i telefon och upptäckte vissa häftiga saker :D nå sedan somnade jag säkert eftersom jag nog sov före jonny kom och sova. sov ändå väldigt oroligt för vaknade flera gånger bland annat av en frassjuk katt. och högst troligen drömde jag också några mardrömmar eftersom ett vittne berättade ikväll att det lät som att jag höll på att dö :P och märkte också då jag vaknade att jag var helt stockad i näsan.

nå jobbet gick bra och det var en ganska häftig känsla måste jag säga att vara hemma direkt man nästan steg utanför dörren till dagis. tar ju ungefär bara 5 minuter hem med bil så :D nästan närmaste arbete jag någonsin i mitt liv har haft. har nästan alltid haft minst 15-20 minut att köra.

nu ikväll har vi verkligen inte gjort någonting. har sett en MASSA olika serier, men de va så intressanta så måsta bara se så många avsnitt vi hade :P

så fick jag också en överraskning som jag blev väldigt glad över :D någongång måste man väl kanske ha tur:P

mörkläggning?!

nu ser jag plötligt hur mörkt det är i denna lägenhet i detta tillfälle:P det brukar alltid vara en massa lampor på men nu är det verkligen tvärtom, konstigt. knappt en ända lampa som är tänd.




en stund sedan var jag ut på en promenad. nå okej som bilden visar så regnade det faktiskt inte. det ar superhärligt väder ällt förutom en massa slask! så gummistövlar skulle verkligen passat bra, fast det kan man ju inte gå ut med :D 

en stund sedan fick jag också boken (skadad) utläst som jag lånade någon vecka sedan. den var riktigt bra måste jag säga. att boken är verklighetsbaserad gör det hela mycket intressantare. måste nog ta och hitta någon annan bok att läsa nu :)






helgens händelser

i fredags åkte jag då tillbaka till jakobstad. tråkigt att köra bil men det var inte så mycket trafik så det gick väl ganska bra. sedan blev det att åka till jonnys syster som hade fest, blev att gå och sova först 4 tiden vilket betydde att vi vaknade 1 på dagen. åt nu lte frukost och begav oss iväg hemåt, eftersom vi sov där. åt mat och såg på film och sedan duschen och lite sånt och iväg till ett födelsedags fest. var där en stund, åt jättegod smörgåstårta och träffade en massa kompisar. hade egentligen menat oss att faktsitk gå till krogen då igår men eftersom vi var ganska ordentligt trötta efter fredagens fest orkade vi inte. åkte då istället  till jonnys syster, på nytt. blev att dricka lite iallafall. spelade ett spel, liknande som monopol men handlade om jeppis området. det höll vi på med ganska så länge ungefär hela natten :D efteråt var vi så hungriga så det blev pizza bakande mitt i natten. efter mcycket om och men blev pizzorna klara och jätte goda :D så då vi äntligen kom hem var klockan halv 6, slocknade direkt man stängde ögonen och vaknade ungefär 12 tiden idag. vet ännu inte riktigt vad vi ska hitta på idag, men för mig blir det nogg att gå och sova ganska tidigt ikväll eftersom jag ska upp och arbeta imorgon vilket  den andra i denna lägenhet inte behöver göra, fräckt :D

oj vilken tidig dag

jo altså jag var totalt slut igår. satt och räknade matte med syster på kvällen då hon skulle ha prov nästa vecka. sedan hade jag menat gå ut och gå med mamma och syster och var sådär halvt på väg men konstaterade ganska fort att nej detta blir det ingenting med. höll på att somna hela kvällen. hade huvudvärk, öronvärk som fortfarande känns idag och helt slut och död i hela kroppen av dagens arbete. så då mamma coh syster gick ut på promenad 9-tiden intog jag sängen och skulle läsa en tidning. läste några sidor skvallen om kändisar sedan somnade/halvsov jag.  kändes som massa de hade varit bort bara 10 minuter och plötlsigt var de hem tillbaka. tog en burana och kröp ner i sängen på nytt. trodde jag bare hade halvsovit men hade tydligen sovit och varit hur borta som helst för hade inte ens hört att de hade varit in i rummet och hämtat tidningen som låg bredvid mig, vilket jag aldrig skulle undgå att märka en vanlig natt/dag.

vaknade då ungefär halv 12, halvdöd. ringde till jonny och pratade med honom en stund. skulle då somna på nytt och var såå trött, men så kom det ännu mera huvudvärk och illamående så trodde hhuvudet skulle spränga. låg i sängen och vände och vände mig säkert 100 gånger för visste inte hur jag alls skulle kunan stänga ögonen fast jag helst skulle ha somnat direkt av hur trött jag var. nå somnade till sist och vaknade nu halv 9, känner mig fortfarande inte ett dugg frisk. fortfarande sjukt öra och lite huvudvärk. sjukt överallt i kroppen och allmänt trött fast jag sovit/vilat nästan 12 timmar.

idag ska jag då åka iväg till jeppis på nytt :) jeijj men vet ändå iknte hur jag ska orka köra i detta skick ända dit. hoppas jag börjar känna mig lite bättre idag.

sjuk överallt i kroppen

AJ AJ AJ. allting i min kropp är sjukt. har varit och arbetat idag i växthus. inte speciellt tungt men obekväma ställningar så tar sjuk överallt. men blev åtminstone några euro rikare :D
så har det också massa ringande hit och dit idag. hade telefon i jackan och då vi var klara såg jag att jag hade ett missat samtal. ringde upp och de frågade om jag kunde komma som vikarie nästa vecka. måste tacka nej eftersom jag har arbete nästa vecka. 1 minut senare ringer telefonen på nytt. de ringde från stället jag skulle jobba nästa vecka och sade att nej tyvärr hade vissa saker hänt som gjorde att jag inte kunde komma och arbeta nästa vecka. så fick jag ringa tillbaka till stället de ringde från före och säga att jag nog kan komma nästa vecka om de inte hunnit ringa någon annan och nej det hade de inte. 10 minuter senare ringer telefonen på nytt. det var från ett annat ställe och frågade om jag kan komma som vikarie efter påsk och det passade bra. så idag har jag förlorat 3 veckor jobb och fått 2 veckors jobb. hoppas de ringer från något annat ställe nu då också. blev ju förstås en vecka mindre arbete nu då, men blev ju mycket närmare eftersom dessa dagis som ringde idag finns i jeppis :)

nu är jag heeeelt slut. ska krypa ner i sängen och vila en stund..nattinatt

pannkaka

sitter som bäst och äter pannkaka nu :) gott även om dom nog är godae nygräddade.
började dagen med att stiga upp ganska tidigt , åkte med mamma till näsby och in till farmor. resten av dagen spenderades med diverse trkiga saker. varit ut och gått ikväll och nu sitter jag bara här och talar med lite kompisar på msn.

imorgon blir det arbete och på fredag tillbaka norrut :)


faaan så roligt :)

herreguuuud vilken rolig kväll. har inte skrattat så här mycket som jag gjort ikvälll på en evighet :) M kom hit och berättade lite nyheter, väldigt intressanta nyheter. trodde jag skulle flippa totalt då hon berättade :) och hon höll på att skratta ihjäl sig åt det jag svarade då hon hade berättat. vad världen kan vara liten ibland :) väldigt glad för henne måste jag säga, perfekt till och med och ändå blev det ännu roligare då telefonen ringde. häftigt att höra en röst man inte har hört sedan öhhh högstadiet :D har pratat om allt mellan himmel och jord känns det som, eller våra vääääldigt stora problem, eller rättare sagt numera hennes eftersom jag inte har dessa problem mera, vilken tur man kan ha :) inte ett dugg avundsjuk på denna irriterade men ändå så härliga känsla :) har skrattat nästan hela kvällen, vi måste nog vara ganska lika eftersom jag visste hur hon kände innan hon ens hade sagt det. sånt är ganska häftigt måste jag säga :)

vi avslutade med ett meddelande som blev väääldigt roligt och intressant :) nog är det bra roligt att vara barnslig ibland :D för en liten stund sedan avslutade vi denna kväll och nu ska jag gå och ringa till min söööt :)

vi har det bra, vi här bak i bilen

nåjååå kom bara på någon konstig låt. hade tänk åka till lite släktingar men blev inget, så var till farmor en stund. så hämtade mamma och jag min syster från skolan. nu har vi ätit mat...gott gott...

sitter nu som bäst och väntar på att en kompis ska komma hit....vilken tid det nu blir.

öh va det kan vara tråkigt, vill det ska hända något roligt :)



ensam hemma

nu sitter jag här i närpes, ensam hemma med förstås 4 katter som sover. kom hem ungefär halv 6 igår, fint väder blev det redan i oravais så kändest nästan som vår :) efter att jag kom hem åt jag lite blåbärspaj, som jag så har varit snål på senaste tiden :) sedan skulle mamma och hämta syster så jag följde med och så var vi in till farmor en sväng på samma gång. så mycket annat hände väl inte. somnade ganska tidigt med boken som jag läste i händerna, men jag var så trött. då jag vaknade idag hade alla åkt iväg dit dom skulle, fast jag vaknade ganska tidigt. nu har jag suttit och lyssnat igenom massa låtar, hade tänkt bränna en ny skriva åt mig ikväll. och så har jag tittat på några serier :)

hade tänkt jag skulle gå ut och gå men trodde jag skulle bli till is av att bara hämta posten, så jag får se hur jag gör. har inte tittat hur kallt det egentligen är, men inte är det så många grader på minus skulle jag tro.

saknar dej...

kör iväg mot närpes

igår var då jag och M ut och gick på isen till Mässkär, var mycket folk och fint väder, detta kan man nog göra fler gånger :) på kvällen var vi till jonnys syster och till mc donalds på lite mat senare, efter det åkte vi hit hem med resten av våra bekanta, satt och drack lite och gjorde nu egentligen inte så mycket. de spelade lite poker, försökte väl lära mig lite men det är faktsikt inte så intressant :P bara massa konstiga regler:P

nåjååå...vet inte vilken tid jag somnade, men iallafall har jag huvudvärk nu. hade ju tänkt åka på fest mässa idag men får nog ta och skippa det tyvärr. ska försöka ta det lungt så kanske huvudvärken blir lite bättre tils jag ska börja köra mot närpes. vet inte om jag ska komma hem tillbaka på torsdag eller fredag, det återstår väl att se. ska frsöka hinna gträffa lite släkt och kompisar, det vanliga vilket alltid är lika stressigt eftersom tiden går så fort.

tråkigt väder är det också idag, tror det duggregnar. skulle vara mycket roligare att köra till närpes om det skulle vara fin väder, som det var igår.



nu åker jag....snart, då jag orkar vilket inte är ännu på en stund :)

tyst i huset

det är konstigt tyst här idag. har inte orkart lägga på varken tv eller musik, bara datorn som surrar.

första jag gjorde idag vara att åka och tanka och faktiskt in via citymarket på samma gång, vilket nu egentligen var helt onödigt men så är det ju ibland.

nu sitter jag i soffan och försöker hitta något intressant på internet. har läst lite nyheter och talat med lite männsikor :) och ätit ett rostat bröd till frukost. så nu är det bara att vänta på att M och jag ska ut på lite vandring till Mässkär. skulle vilja ta med kamera men då jag inte har något att ha den i, så får se hur jag löser det.



allas våran härliga fredag

nå, än så länge känns det bara som vilken dag som helst. blev nästan chockad då jag vaknade och klockan var halv 12. har stigit upp nästan direkt jonny har åkt till arbetet alla dagar och hade nog menat så idag också men det ville inte mitt undermedvetna. frågan är bara hur det kunde gå så. jag menar skulle jag ha varit upp jätte länge eller sovd väldigt dåligt men jag hade inget av dessa. nå inte var det så farligt har ändå hunnit med mycket idag.

först bestämde jag mig för att åka iväg på lite ärenden som jag behövde få gjort idag. då jag kom hem var jag ut med silla en sväng och så började jag städa klädskåpet. alltå på riktigt, jag vet inte vad människor har tänkt med då de lagade detta hus. det finns allt för lite klädskåp, eller så är det vi som har för mycket kläder. invecklat att bo 2 i denna lägenhet eftersom det inte finns rum för kläder, så det har jag fixat idag. flyttade lite kläder, som shorts och tjocka vinterkläder till det stora skåpet i vardagsrummet där vi har alla möjliga saker så nu hittar man åtminstone det man ska ha. så fortsatte jag med att sopa golvet och diska. men lämnade glasen åt jonny :P sorry gulle men orkade inte mera :)

så ringde de från dagis och ville jag skulle komma som vikarie 3 veckor. det tackar man inte nej till och samtidigt löste sig problemet när jag ska orka åka till närpes. blir att jag måste åka nu på söndag, eller måndag och vara några dagar då eftersom jag ska jobba veckan efter kan jag ju inte åka hem då så.

nu ska jag titta på tv och sedan laga mat tills jonny kommer hem :)

tv-tittande och bokläsande

har nu tittat på lost och heroes nyaste avsnitten, spännande :) och så ätit mat. var då och träffade A, roligt att träffas :) fast vi nu ses ganska ofta iallafall. efter det blev det mathandlande till citymarket. hittade faktiskt lite allt möjligt, som sagt " nu måste gå gå härifrån före vi köper hela affären" fast så farligt var det ju ändå inte :)

så sitter jag fortfarande och funderar på när jag ska komma iväg söderut till närpes. vilket stort problem det kan vara att planera en så liten sak, ska ju ändå bara vara in i veckan där så borde väl inte vara så svårt egentligen.

har nu börjar läsa boken jag lånade idag. jag är iallafall fast i den, tycker om verklighetsbaserade böcker och speciellt om sådana saker som denna bok handlar om. den handlar om en flicka som kommer till en ny fosterfamilj efer att ha flyttats runt i många familjer på bara 1 månad på grund av att hon är så agressiv och omöjlig att kontrollera.


så nu ska jag nog snart läsa lite till, kommer inte att ta många dagar att läsa denhär :)

slask

några grader på plus idag, vilket då betyder slask. inte roligt alls att bli våt om fötterna då man är ute men betyder  förstås att det så småningom blir vår vilket jag väntar på :) var ut och gick tidigare idag. steg upp direkt jonny åkte till jobbet och var på datorn en stund. var riktigt härligt att vara ut och gå, och så var jag också via bibban och lånade en bok. skadad heter den och handlar om en liten flickas hemligheter. så den ska jag börja läsa nu :) efter att jag kom hem gick jag ut med silla och hoppade sedan i duschen. senare idag ska jag på "kaffe" med A, så hoppar jag på med jonny hem tillbaka från stan då han slutar för idag.

nu sitter jag och lyssnar på mtv och har slängt lite kläder i tvättmaskin. spelade också något spel, men fastnade på en nivå nu som jag inte kommer över, höll på med den redan igår och det går bara inte!!!!

hmh...film eller inte

sitter som bäst och funderar om jag ska lägga på en film eller inte. tror inte jag har någon bra att se på så måste nu undersöka den saken först. jonny for iväg till en bekant som fixade något med bilen.
nu ikväll har jag inte gjort så mycket, talade med syster och lite andra människor på msn, och puttade in lite franskisar å köttbullo i ugnen så jonny skulle få någon mat, eftersom han topp sig en tupplur :)
var då till hälsotanten idag. skulle ju inte ta många sakunder där hade jag menat men blir ju inte alltid så. då jag kom dit träffade jag J som berättade att det var jättelång kö dit eftersom nån av årskurserna skulle ta stelkrampsprutor, så hon skulle bege sig in till stan medans hon väntade på att det skulle bli mindre kö. jag gick en stund till datasalen och sedan satte jag mig i kö.så dit for en stor del av min dag. åkte dit kl 1 och kom hem 3, jippiii. men blodtrycket var bra, så inget speciellt med det.


våra namn

äntligen, kan man väl säga. har nu fått mitt namn på dörren efter mycket om och men :) men bra att det kom dit tll sist, så inte posten börjar hoppa iväg någon annastans.

jonny for nu just iväg på lite ärenden och sedan kanske direkt till hans föräldrar och på hårfixning. jag ska åka iväg till skolan sedan då klockan blir ett för att träffa hälsotanten. så ska jag kanske gå ut me kissen silla idag på nytt om jag fr lite mera motiv ation än nu just. har precis ätit rostat bröd och apelsinjuice nu, måste ju få i sig lite frukost ibland också.


silla har hittat sin favoritplats, sin egen barstol :D

heroes

har nu legat på soffan och tittat på två avsnitt av heroes, beroende :D men är så spännande.
idag har jag varit ut på promenad, via skolan en väng på samma gång och se om något intressant hade kommt, nå näää vad skulle det ha gjort det :P så har jag och silla varit ut på gården idag också. har ätit resten av lasagne jag lagade igår, gott gott :D

vet inte vad jag/vi ska hitta på nu. antagligen sitta och titta på tv och kanske läsa kalle anka som jonny hade köpt igår på loppis :) imorgon är jonny ledig och så mycket annat vet jag inte vad som händer. kanske också ska gå till skolhälsotanten och kolla blodtrycket.

nu vet jag inte något annat intressant, ha en bra kväll :)

10 månader



idag har vi varit tillsammans 10 månder :) puss på dej älskling




silla och jag




silla och jag har varit ut och hoppat i snön idag. gick lite bättre idag än förra dagen men skakade nog ndå ganska mycket ett tag då snöplogen for på vägen. vi träffade också en gubbe, möjligtvis var det gårdskarn. jag har aldrig sett honom så jag kan ju inte säkert veta men han vissta iallafall i vilken trappa silla bodde, och så sopade han trappan.

blev inget halppis idag, blev citymarket istället. fick nu mat handlat så vi har några dagar nu och faktiskt blev det inte så dyrt, bra planering :) så idag blir det lasagne, så räcker det till mera än idag. och klockan är bvara två, vad sjutton ska jag hitta på resten av dagen nu då?! hade tänkt gå ut och gå idag men vem skulle ha så stor lust för det då solen gömmer sig bakom moln och så kommer också snöflingor. isåfall måste jag nog få med något sälskap ikvääll om jag ska orka ta mig ut.



jag vill ha sooool

varför kan det inte vara sol???. jag blir så arg på detta väder. tror att det regnar ute, eller möjligtvis snö. har ingen större lust att gå och titta vad det egentligen är, måste ändå snart hoppa i bilen och åka till hallpis.  har inteorkat gå upp från sängen ännu, fast jag nog har varit vaken och gjort ganska viktiga saker här på internet så är ju bra det.

äh, inte har jag något annat vettigt att säga nu...


var är duu lilla sol? 

jeijj :)

måste bara erkänna att jag just höll på att få en skrattattack då jag såg poängen för mina uppgifter till skolan. jag hade fått näst högsta poäng i tre av uppgifterna och en ganska skit (men det bryr jag nu mig verkligen inte om eftersoom den är godkänd). det roligaste var att jag hade fått så bra i alla de andra, och då har jag verkligen inte satsat på att få något bra poäng, bara det har varit godkända :) sista uppgiften lämnade jag in i onsdags tror jag det var och ändå fick jag bra i den :) nåjååå bra att vara nöjd av något :D

var just ut på promenad med jonny :) fint i solen, fast lite kyligt. tidigare orkade och hade vi för den delen ingen mat att laga så det blev en pizza idag, nam nam me pizza ibland. man kan ju inte vara allt för nyttig heller :P plus att det är söndag...

resten av dagen vet jag inte vad vi ska hita på. jonny sitter och spelar något på datorn, och jag har suttit och spelat något på min dator men konstaterade ganska snabbt att det inte alls var roligt då jag bara dog :P

funderar också när jag egentligen ska åka till närpes någon sväng. kanske nästa söndag. men då ska jonny till helsingfors över helgen så skulle nu inte ha lust att fara iväg direkt han kommer hem heller :/ så måste fundera vidare hur jag gör, kanske blir det först då följande helg.

usch va ja hatar min fantasi ibland

igår gjorde vi inte så mycket. goda vänner kom hit, som så ofta :) tittade på film. blev förvånad då jag såg att en av de som hade huvudrollerna var en som jag aldrig set i någon film förr, men nog i en serie tror jag det var då jag var mindre, han var då snyggaste personen som fanns enligt mig :P inte för att han såg mycket mer annorlunda ut nu heller, men nåjååå. sedan började vi nu titta på en annan film som råkade komma i tv, gick väl hel bra att se på men pötsligt som en blixt från ingenstans for min fantasi iväg åt någon helt annat håll. tycker verkligen inte om hur fort min fantasi flyger iväg ibland, helt utan för varning. varför kan man inte koppla bort hjärnan ibland?! jag menar inte är det dåligt med fantasi för det mesta, men så in i helsike det stör då det far åt de håll man inte vill och så kan man inte sluta tänka på det. skulle det vara fantasier som aldrig skulle kunna bli så i verkligheten skulle det ju heller inte vara någon större sak, men då det är lik som mina drömmar. det är saker som kan hända precis när som helst och det gör saken ännu mer avskyvärd. nå bara att hoppas på att det inte blir som i min fantasi, vilket egentligen inte borde så stor risk till :)

annars är allt frid och fröjd. sov länge idag, men gick ju och sova ganska sent också. jätte fin dag, blir nog att gå ut på en promenad i detta fina väder :)




RSS 2.0