matlagning på g

sitter nu här och funderar hur tråkigt det är nu just. nå ska just börja laga mat, korvstroganoff blir det idag. var en sväng till halpa halli för en stund sedan, fick 3 juicepaket för 1 euro, inte fy skam det :) måte ju handla lite mat förstås också, usch vad det är dyrt. tyckte jag inte köpte nägot alls och ändå blev det till tillräckligt mycket pengar, bläää. skulle locka mycket mera att gå och köpa jeans som jag såg var på rea, men måste väl säkert prioritera mat istället men så MYCKET tråkigare.

var också ut med kissekatten. stackars liten, måste vara hemskt att va ute då man är van att få vara intte hela tiden. de två förra dagarna jag och syster var ut med henne gick det riktigt bra, hon tyckte till och med det var roligt, men idag var det tvärtom. on vägrade att gå någonstans alls och skakade av rädsla hela tiden. så jag fick bära henne runt nästan hela huset för att alls komma någonstans. är väl nog tvungen att vara ut med henne alla dagar en längre tid före hon vänjer sig, bara konstigt att hon nästan inte alls var rädd de förra dagarna men nu var hon så rädd man nästan kan bli.

så är det då lördag idag, pånytt. något intressant att säga om det har jag inte.

en fredag kl halv 3

mina händer torkar ihop snart, har diskat nu en EVIGHET. vet inte ens hur länge eftersom det var typ allt vi äger (nästan). egentligen var det inte alls jag som skulle diska men då vissa inte hade lust att göra det igår så måste jag väl göra det idag då. gissa vem som inte tänker diska på 2 gånger nu, diskar ingen annan får disken stå tills någon annan gör det...hahahaha :D tack för att det iallafall finns musik som man kan lyssna på samtidigt, skulle ju dö av tråkighet annars.

igår ikväll kom då lite folk hit, satt nu mest och slöa på, såg på tv å lite sånt. efter att de åkte hem gick jag i duschen. trodde jag allvarligt höll på att dö av jag började må skit. hade haft huvudvärksådär smått hela kvällen men plötsligt blev det sådär. klarade inte av att ens försöka vara uppe. gick och hämtade en kalle anka och skulle ligga i sängen och läsa tills jonny kom eftersom klockan inte ens var halv 12. det gick inte så bra att läsa heller konstaterade jag, jag kom 2 sidor sedan kunde jag inte koncentrera mig längre av vad jag mådde skit så bästa var att försöka stänga ögonen, så halvsov ungefär tills jonny kom och sov sedan slocknade jag direkt. och då han for till arbetet idag var jag heeelt borta, allt vinglade då jag öppnade ögonen, minns att han frågade om jag kunde hämta honom från arbetet idag annat minns jajg inte, så tur var nu att jag minns det iallafall. sedan slocknade jag direkt han gick ut från sovrummet. jag som ALLTID är klarvaken då han ska till arbetet. så¨jag sov till halv 11 och mådde inte speciellt bra då heller.

vill inte ha det såhär mera nu, är så innerligt trött på att ha huvudvärk och må skit HELA tiden, det kan ju inte vara bra heller?! känns som man skulle vara halvdöd för det mesta av tiden för att det hela tiden bultar på i huvudet, och då det är bort funderar man har det äntligen försvunnit eller kommer det tillbaka sedan ikvälll?!....fy faaan

men idag är det fredag, vet inte vad somhänder ikvälll men är väl bäst att gå och duscha, sedan ska jaga bara ta det lungt tills jag ska och hämta jonny...

syster åker hem

idag torsdag åker syster iväg hem på nytt.  jonny är ledig men ska med bilen någonstans, vet nu inte hur länge han är borta men inte vet jag ändå vad jag ska hitta på. än så länge är det bara jag som är vaken, både jonny, syster och kissen sover sött. igår kväl spelade vi alias och fick lite besök och senare tittade vi på film. slumdog millionaire, var ju tvungen att se vad det var för film då den vann 8 oscar.

nu ska jag surfa vidare och så småningom äta frukost :)

vinterdag

idag har jag och syster inte gjort så väldigt mycket egentligen. vi bestämde oss för att åka ner till stranden, fäboda och se hur det ser ut på vintern denna soliga dag :) efter det var vi runt i stan en sväng och nu har vi lagat spagetti och väntar på att jonny ska komma hem, vilket han borde göra vilken sekund som helst nu.

idag har jag och syster inte gjort så väldigt mycket egentligen. vi bestämde oss för att åka ner till stranden, fäboda och se hur det ser ut på vintern denna soliga dag :) efter det var vi runt i stan en sväng och nu har vi lagat spagetti och väntar på att jonny ska komma hem, vilket han borde göra vilken sekund som helst nu.

me and my sister

i söndags på kvällen kom syster hit till oss. jag var och hämtade henne till bussen och sedan gjorde vi inte så mycket eftersom klockan då redan var 10. satt å pratade och tittade på tv och sedan sovdags. igår (och idag) var jonny tvungen att stiga upp mega tidigt eftersom han skulle ända till uleåborg. så igår var syster och jag in till stan och shoppade lite, eller jag köpte väl nästan ingenting. sedan åkte vi hem och klippte mitt hår och till och med städade hela lägenheten. på kvällen blev det en promenad och så spelade vi lika par leka bäst :) det går nog också med en syster även om det nog är meningen man ska spela med sin sötis mot något annat par. men ganska roligt var det faktisk. allt det hann vi med plus tv tittande före jonny kom hem tillbaka oc då var klockan nästan halv 11 på kvällen.

idag for han då iväg till samma ställe på nytt, får se hur länge han måste vara idag då. syster och jag har varit in till stan, på nytt. men hittade inget, vara bara och handlade grädde till våsa fastlagsbullor vi ska laga ikvälll :) namnam...
så ska jag färga håret idag, och så ska vi kanske sätta upp nya gardiner för jag är på vår humör :D nu just lagar vi plättar efterom vi inte vet vilken tid det blir någon mat ikväll..

ha ett trevligt sportlov, de som har det :)

en grå lördag

så var det då lördag. igår var jag sista dagen på arbetet, har varit hur bra som helst där och skulle nog kunna vara där längre men längre än såhär blev det inte nu för tillfället iallafall. vi hade lagat fastlagsbullor tidigare i veckan så det åt vi som mellanmål igår. gott, gott :) och så kom dendär tanten jag var vikarie för och hälsade på. hon hade varit till playa del ingles på resa så hade köpt lite godis till barnen och några leksaker. så då blev det också lite godis :) hon var så brun, jag också vill tillbaka till södern, tänk om man ändå skulle vara rik:D men varför skulle man ha det så bra.

idag så är vi båda två lediga vilket betydde sovmorgon:D så sköönt att få sova hur länge som helst utan att behöva tänka på att man skulle behöva stiga upp. har ändå inget viktigt att göra idag. fast  lite tråkigt att inte ha något att göra, vet inte alls vad vi ska hitta på ikväll, alla andra människor har tydligen åkt iväg till vasa, så får se vad vi hittar på.

imorgon kommer syster, vet faktiskt inte riktit hur länge hon ska vara här men det är nu ingen skillnad, min sötis är ändå bort måndag och tisdag, pch förstås arbetar också resten av veckan så är ju alltid roligt att ha sällskap :) så ska vi kanske tydligen åka och simma till simhallen, systers plötliga idee :) och så ska jag klippa och högst troligen färga mitt hår :D hade nästan tänkt göra det sist jag var hem till närpes, men så tyckte jag inte att håret var så mycket utväxt då så fick vara några veckor till, men nu är det dags. har ändå lite svårt att bestämma mig hur jag ska laga det. har tänkt klippa det lite kortare och laga det lite mörkare, men samtidigt skulle jag ha lite lust att bli ljusare nu då det snart går mot vår och sommar. så jag vet inte riktigt hur jag ska fixa det. skulle vara roligt att vara blond på nytt, men samtidigt inte.så blond kommer jag nu inte att bli denna gång iallafall.

nu blir det nog att sätta på tv och se om det kommer någonting sevärt, men knappast. ha en så bra lördag allihopa :)

21.45 det är vad klockan är i detta tillfälle

nu är det otroligt tråkigt. åt mat då mkin söt kom hem sedan har jag halvsovit på soffan, medan den andra fortfarande sover :) så söööt. jag har tillbringat tiden med att titta på the bachelor, var något sista avsnitt för säsongen. har inte följt med det, råkade bara se för någon vecka sedan att det skulle vara final och nu hade han tydligen valt sin brud, vilket blev ingen. vilket var ett himla halå varför han inte valde någon.ojojoj vad jag bryr mig. men som sagt fanns inget annat att se på.

annat då. nu har ja bytt abonnemang till telefon, så nu ska jag sluta skicka meddelanden (försöka). ringer ändå mest nuförtiden, så kan säkert sluta skicka meddelanden lika bra det :) och så finns det ju msn. men visst det är roligt att skriva meddelanden, men inte lika roligt med räkningar. finns tillräckligt med dem iallafall.

har huvudvärk nu ikväll, på nytt. hatar hatar hatar, finns inget värre. plus att jag alltid börjar må så skit då jag får huvudvärk. måste nog gå och dricka något, hmm kanske laga tee :) så blir det väl sängen om jag börjar må ännu mera dåligt.

sommar, sommar, sommar men kanske inte riktitgt

har varit så fint väder idag, fast skitkallt. men blev på så bra humör då jag körde hem och skolen sken :) skulle kunna tro det var sommar då man blundade, men får väl vänta nårga månader till tyvärr

idag är det onsdag. 2 dagar till på arbetet. har varit riktitgt roligt opch kommer att sakna stället men kanske jag får åka dit på nytt någon gång. nu ska jag bara vänta på att min sötis ska komma hem  :)


soffan, vilket bra ställe

i soffan, det är där jag befinner mig. helt slut idag också då man ska vara sådär passligt förkyld. fick gå och sova redan 11 igår för jag mådde så rätt ut sagt skit så skulle ha kunnat gå och sova redan 10 men envisades med att inte gå och sova så tidigt. sov ganska bra, fast jag var förkyld förutom en massa mardrömmar. jag skulle faktiskt vilja ha en ordentlig mardröm en gång om någonting helt overkligt men nä det kan jag ju aldrig. det är inte alls roligt att vakna och tänka crap det där kan hända precis när som helst, och oftast handlar det också om något som man har haft i tankarna senaste tiden. det jag drömde inatt orkar jag inte ens börja förklara om meeeeeeen....förra veckan drömde jag att en nära person dog, vilket ju förr eller senare kommer att hända men ändå var det inte alls roligt att vakna och vara nästan osäker om det är sant eller inte. varför kan inte jag ha en massa osammanhängande och konstiga drömmar som man ofta hör människor har?! förr hade jag ändå roliga drömmar ibland men de har försvinnit på något konstigt sätt...nåja det var dagens funderingar om drömmar..

nu sedan jag kom hem har vi bara ätit mat och tittat lite på tv, det vill säga tills bilden försvann sådär plötsligt. jippiii, vad roligt att vara utan tv NOT. men kanske det kommer tillbaka senare ikväll. eller förhoppningsvis imorgon. nu mår jag fortfarande lite skit, hoppas det inte blir värre. nu blir det väl att ligga och försöka hitta någonting intressant på internet, har ändå inget annat att göra.



dagens funderingar

slutade redan 12.45 idag så riktit skönt, förutom att jag är förkyld så ligger nerbäddad i soffan å fryser ändå! jobbigt var det att börja i arbetet redan 7 men det var en ganska lugn dag. nu efter att jag kom kom har jag haft så intressanta ärenden som att ringa till massa olika ställen, jobbigt med flyttning. Har ringt om mitt skattekort (passligt sur tant som svarade), elisa (fick nästan skrattanfall av musiken) och så till kela...jipppiii vilken fin räkning som väntar i mars:/ kan ju bli på dåligt humör av mindre men det visste jag ju redan att det skulle komma eftersom jag såg de hade betalat för mycket.

nu ska jag bara ligga och vänta på att det ska komma något intressant i tv, om inte annat måste jag väl titta på docktor phil. så är det ju bra att jag inte behöver laga mat idag, bra då det finns mat redan, så nu skulle jag nästan kunna sova/vila en stund men har ändå inte lust med det fast huvudet känns tungt. kanske ändå skulle gå och mäta feber, men tror inte jag har något nu iallafall.

nästa vecka är det sportlov vilket innnebär att syster kommer och hälsar på några dagar, men vet fortfarande inte vilka dagar. ska bli roligt att träffa henne, fast det nu inte var länge sedan jag var hem. vilket jag säkert också säkert skulle behöva planera in eftersom mamma och pappa var på resa senast jag var hemma, så de vill träffa mig. och jo visst är det roligt att vara hem ibland men hmmm, finns saker jag inte orkar med. måste se nu hur det ser ut några dagar före jag bestämmer mig.

fångad av en sång

det ligger jag och ser på nu just, vet faktiskt inte riktigt varför men vill se lite sommar. Kan det inte bli sommar nu direkt? har ju varit vinter hur länge som helst känns det som, fast vi var till värmare land bara för några veckor sedan. skulle gärna åka tilbaka och komma hem först då det blir varmt eller åtminstone vår här. nå så var det med det då. egentligen länge kvar tills det blir någon sommar, om det överhuvudtaget blir någon i år.

annars vaknade vi först kl 1 idag, hur skönt som helst att faktiskt få sova så länge man vill. blev att vara ut en sväng igår, hade faktiskt riktigt roligt :) nu idag tänker jag v'gra att göra någonting alls, ska ligga här i soffan och bara lata mig, men tyvärr måste man väl laga någon slags mat idag också. min mage börjar känna sig hungrig.  imorgon arbete på nytt. tur att jag inte behöver köra dit ensam, mycket roligare med sällskap. tyvärr börjar jag redan 7 så blir en tidig väckning, men bra är det för jag har kort dag så har jag lite ledigt mitt på dagen. måste bara komma ihåg att ringa till en massa ställen.


denna kväll

blev att gå in till stan med malin idag för att hitta en allahjärtans dag present till våra älsklingar, men det var lite dåligt med det, eller så var det vårt fel som var för sent ute. men lite choklad blev det iallafall :)
efter det kom jag så småningom hem för att sedan duscha och äta mat då sötisen kom hem. efter det har jag inte gjort så mycket, han for till sin syster och jag har nu bara varit hemma och till affären en sväng, sådär snabbt och handla lite dricka. vet fortfarande inte riktit vad vi ska hitta på ikväll men kanske blir det att gå till hans syster, får väl se. jag väntar iallafall på att min plattång ska bli varm nu så jag får platta mitt hår, har lust för att ha det rakt ikväll :)

kanske den börjar bli klar nu....jo hoppas och tror det...ha en trevlig lördag :)

alla hjärtans dag

ni ska allihopa ha en så jätte fin alla hjärtans dag :)

jag själva beslutade mig för att stiga upp på samma gång som min älskling åkte till arbetet och nu har jag redan varit så duktig och diskat massa disk :/ men hade snart inget att äta på så det var väl ganska nödvändigt. som bäst sitter jag och funderar om jag ska hoppa in i duschen innan jag beger mig iväg in till stan eller om jag ska göra det efter, ojoj vilka svåra frågor :P

nåååh resten av dagen vet jag inte vad som händer, återstår väl att se. först och främst vänta på att min sötis ska komma hem :)

once again a friday

vad har hänt de sista dagarna? inte vet jag, har jobbat, jobbat och jobbat och efter jobbet städat min gamla lägenhet, men nu är det äääntligen färdigt och nycklarna inlämnade :) så nu kan man riktitgt lungt säga att vi är sambo :)

annars har jag ingen aning vad vi ska hitta på nu över helgen, får väl låta tiden gå och se vad som händer. dyker nog alltid upp något. hade ett födelsedagsfest att fara på men blir antagligen inget med det.

hmm, va ska ja annat hitta på att skriva då? måste skriva då jag har något intresant att säga, vilket jag inte har just nu:)


öh...nåjåå

så va det då måndag på nytt. igår var det en så slö och bra dag ändå, behövs det också ibland :)
eftersom jag sov ända till 12 igår och ändå gick och sova ganska tidigt igårkväll, plus att jag sovde sååå bra så var jag till och med nästan inte trött då jag vaknade. idag var det då arbete, hur bra som helst att vara där.

nu ikväll har jag varit till min snart föredetta lägenhet och städat. så nu är det bara skräp kvar, att dammsuga och tvätta golven...och några andra småsaker, sedan är det tomt! hmmm kommer jag att sakna lägenheten?! njaaa, just då jag är där och ser det tomat minns man ju hur roligt det har varit där, trvides hur bra som helst där i min lilla lägenhet som bara var min. det var ju mitt ställe, ingen annan som bestämde vad som skulle göras. har så roliga minnen därifrån då man tänker efter, men så finns det ju mindre roliga också. minns hur panik jag hade då jag började skolan på hösten förra året och insåg att jag måste flytta därifrån och från jeppis på våren, skulle ha gråtit floder (nästan) att måsta flytta från mitt älsklingställe, men nu behöver jag ju inte gråta alls eftersom jag har ett nytt älsklingsställe :) som är ännu bättre eftersom min älskling såklart finns här :) så visst kanske jag kommer att sakna lägenheten liiite. men varför skulle jag kunna sakna den så mycket eftersom den har varit tom på folk nu en ganska lång tid :)

skoldag på en lördag

skulle helst ha sovit hur länge som helst idag men steg upp och körde iväg till skolan.  men var ganska lugn dag iallafal, bara att analysera någon filmsnutt ungefär. Roligt var det att träffa isa jenny och carolina :)

nå nuuuu just ätit en joughurt, lite folk här, eller rättare sagt ute på gården nu just och testar starta den insnöade bilen :) så här sitter jag inne i värmen, vem skulle frivilligt gå ut då det är kallt :)

nå ikväll händer väl inte så mycket, blir väl att lite folk kommer hit så mycket vet jag, sedan få vi se vad det blir till

ha en trevlig lördagkväll


detta skulle föreställa en fredag

vaknade....TIDIGT....allt för tidigt men måste man så måste man. Skulle vara på arbetet kl 7 och öppna. Det kom nu bara en pojke innan nästa person i personalen kom så det gick hur smärtfritt som helst :D morgonen gick ganska fort, plötsligt var det  matdags, diska (nog så bra med diskmaskin) och sedan åka hem. eller rättare sagt in hem ca 5 min för att sedan åka till skolan och sitta där några timmar. som tur var behövde vi inte vara hela kvällen. höll ändå på att somna fast klockan var 2 på dagen, så kan det gå då jag inte har sovit på nästan hela veckan, jäkla skit som ska göra att man inte ens kan sova. men förra natten sov jag riktitgt bra, men blev ju inte så många timmar sovd iallafall.

nu ikväll har vi tittat på film och inte så mycket annat

imorgon skola på nytt, så försvinner en lördag till sådär vips som den knappt skulle ha funnits.

första dagen

igår kom jag då tillbaka till jakobstad. Klockan blev väl runt 8 och det var inget speciellt roligt att köra, men nog så skönt att vara hemma på nytt :) idag blev det då att vakna tidigt då det var arbtesdags. första dagen av 2 veckor och möjligtvis 3 men ojoj så jobbigt att försöka vakna halv 7 då jag har fått sova hur länge som helst nu senaste tiden:) meeen jag kom iväg och kom i tid fast det var hur snöigt som helst.

Verkade vara riktitgt trevligt dagis, jag trivdes iallafall bra med bara 7 barn :) kommer lite mera imorgon men ändå inte runt 20 som jag är van vid. imorgon blir det att vakna ännu tidigare eftersom jag öppnar, men jag slutar redan ca 12 för att sedan köra tillbaka till jakobstad för att fortsätta dagen(kvällen) i skolan. jeijj så Ointresaant att kanske behöva sitta där till halv 7 en fredagkväll, kommer att vara totalt slut och död efter morgrondagen så kommer inte att göra speciellt mycket efter det eftersom jag då ska till skolan på lördag också.

vad ska då göras ännu ikväll? läsa lite skolpapper som ska vara gjort tills imorgon, sedan sovdags förhoppningsvis tidigare än igår.



last day in närpes

vaknade inte alls så tidigt som jag hade menat. mina planer var att sova bra inatt och stiga upp tidigt men alltid går det inte som man vill.ändå sov jag lite bättre än förra natten, men istället drömde jag några konstiga drömmar, var och släppte ut våra katter mitt i natten för att sedan en stund senare vakna av att det var slagsmål utanför mitt fösnter mellan våra katter å grannkatten.

nu ska jag titta på tv,äta lite frukost, hämta tidningen, kanske åka och tanka och samtidgt hämta syster, laga mat och sedan ikväll åka iväg norrut :) så får jag äntligen sova i vår nya säng:D

imorgon blir det arbete hela dagen och fredag ser jag inte så mycket framemot eftersom arbetet börjar kl 7 vilket betyder väldigt tidig väckning och sedan skola resten av dagens efter arbetet, hoppas bara vi inte behöver vara i skolan ändå till halv 7.

tisdag och fullt upp

hur kan det ibland va så svårt att sova? gick till sängen ganska tidigt men ändå somnade jag inte före klockan 3. Var på skit humör, minst sagt. ville inte alls ligga ensam i min säng, mådde så skit då klockan var 3 så kändes som jag skulle behöva spy, hade väl sina orsaker. och inte var jag på något bättre humör då jag vaknade.

Steg upp och tänkte att det inte var så stressig dag eftersom en kompis skulle komma först runt 2 tiden och först sedan skulle jag och hämta syster. men plötsligt blev det ändrade planer och syster slutade tidigt, vilket betydde jag måste fort hoppa in i duschen, åkaoch handla med farmor, hämta syster och sedan hem tills min kompis skulle komma. meeen alltid trevligt med besök :) satt och pratade och funderade i flera timmar och nu är det kväll och säkert skulle det snart behövas lite mat.

hade menat att gå på en premenix ikvälll också med syster meen får se om det blit något, för det blåser sååå där ute så skulle säkert kunna flyga iväg om man ville :) och imorgon blir det att åka tillbaka till jakobstad, skönt även om det var totalt nödvändigt att vara hemma med bara syster nu några dagar. inte skulle iallafall jag klara mig utan min syster :)

hoppas jag sover bättre inatt, annars vet jag inte hur det ska gå...

onödiga funderingar

otroligt hur en låt plötsligt kan gör en påminnd om hur mycket man saknar någon...

fick plötsligt så lust att bara far iväg HEM nu direkt :)

men men ska va med syster nu någon dag till, hur skönt som helst egentligen att bara va för oss själva.

måndag...närpes och ensam

Igår va det en helt otroligt tröttsam dag, blev att vara vaken gaanska länge i lördas, men roligt va de på fest iallafall :) sov ganska länge men kom hem tillsist för att sedan hoppa på bussen tilll närpes. så nu är jag hemma i närpes med syster då fvåra föräldrar har åkt iväg till södern. Igårkväll blev det mest en del skitprat med syster å tvtittande. Idag är jag då ensam hemma då syster är i skolan, men ska och hämta henne till skolan idag å på andra ärenden också samtidigt och kanske in en sväng till farmor  och hälsa på :) och ikväll eller imorgon kommer kanske en kompis och hälsar på. nu får det blir mera musik lyssnande och hitta på något intressant att sysselsätta mig med då det inte finns några tv kanaler i dag (måste göras en uppdatering och orkar inte nu just)

sedan blir det att försöka hitta någon mat att stoppa i sig ikväll....varför ska det allti vara så tråkigt att försöka hitta på någon mat?

RSS 2.0