min sambos nya leksak

idag har det varit jobb för min del. var meningen jag skulle vara ledig denna veckan men så blev det icke. så denna dag har spenderats med 1-3åringar. min sambo har däremot varit ledig också idag som hela denna vecka och ända tills tisdag, så denna lediga dag har han varit till kokkola och inhandlat en ny förstärkare. så nu kopplas det och fixas en massa här för att att få allt att fungera. tur att inte jag är teknisktbegåvad så behöver jag inte hjälpa till :P

imorgon blir det halloweenfiras hos vänner och sedan krogen, har redan förköpt biljetter :) hur jag ska klara mig utan att bli sjuk i min "farmer girl" kostym återstår ju att se. känns liiiite kallt med shorts med tanke på att det var snö på marken då jag vaknade idag. men och andra sidan kan jag inte påstå att jag skulle ha fryst någon gång då jag gått till eller från krogen :P så jag kan ju hoppas att det inte regnar eller snöar imorgon natt.

oj det är ju faktiskt så att det är idol ikväll kom jag just på, har ju till och med något att titta på då om det inte blir någon förändring för denna kväll som det ibland blir.


måndag och tisdag är det jobb och efter det någon gång ska jag åka till närpes. om det blir först nästa helg eller redan mitt i veckan återstår att se. jonny ska nämligen bort nästa helg så kan ju passa på att åka hem och fira farsdag då.

ha en trevlig all helgona och halloween :D



vasa dag

idag körde vi iväg till vasa. var nog egentligen planerat sedan tidigare men ingen av oss visste egentligen varför vi skulle dit. inte hade vi några speciella ärenden och inte skulle vi shoppa heller. nå jonny var iallafall på lite ärenden och jag shoppade några toppar och leggings, så hälsade vi också på jonnys syster. då vi kom hem var det mörkt och fast vi hade menat vara i jeppis före kl.6 så min sötis skulle hinna till posten blev vi ca 5 minuter försenade :P nå det finns ju en dag imorgon också.

så ikväll har jonnys föräldrar varit på kaffe och också en kompis hit en sväng. nu ligger vi och tittar på pyramider (reklamskiva som kom på posten någon månad sedan). inte precis för att vi abslout ville titta på det men testar en dvd spelare och i brist på annan skiva går det ju också att titta på pyramider :P

undrar sa flundran

alla ser vi ju olika ut, förutom tvillingar då, men tänk om det faktiskt skulle finnas någon som ser ut som sig själv som inte är ens tvilling. på facebook kan man faktiskt hitta ibland ganska så intressanta saker. igårkväll då jag tittade på lite bilder såg jag plötsligt en tjej som såg precis ut som min en kompis. för det mesta hittar man ju en massa skillnader då man tittar noggrannare men det fanns det nästan inte i detta fall. det var precis samma klädstil, samma långa mörka hår, samma kroppsbuggnad, till och med samma piercing :P skulle de inte ha varit för att den ena tjejen är från närpes och den andra inte skulle jag lätt ha kunnat tro att det var samma person :P

samma sak hände också för någon månad sedan vid melody. jonny och jag stod där och plötsligt såg vi en flicka som såg precis ut som jonnys syster. eftersom vi visste att jonnys syster var i vasa den helgen var vi tvugna att ringa och fråga om hon var där :P

men tänk så konstigt det skulle vara om man plötsligt mötte någon som skulle se ut som en själv :P



slapp helg

så var det då söndag igen en gång. sitter eller rättare sagt ligger i soffan och kikar på då jonny spelar bomberman samtidigt som jag spelar lite spel på facebook. ska inte göra någonting vettigt idag vad jag vet av iallafall. lånade en bok någon dag sedan som heter efterdyningar så den har jag ju också att läsa :)

fredagen bestod ju först och främst av arbete, sedan på kvällen kom några kompisar hit, drack lite. sedan tittade vi på film efter att de for. igår var vi till jonnys försäldrar och badade i den nya batsun de har byggt. vi kom nu hem ganska sent på kvällen och orkade inte göra så mycket mer så vi la på en film, the ugly truth. ni idag blev det då vintertid så det blev en timme extra, skönt att sova länge och klockan ändå inte var mycket :P

nu är vi båda två lediga en hel vecka. imorgon blir det veterinären med kissekatten och så kanske vi åker till vasa en sväng någon dag :)

onsdag

har inget vettigt alls att göra just nu. så därför ska jag skriva några rader här.

denna vecka har jag jobbat i förskola, annorlunda än på ett dagis men väldigt intressant.  jag trivs bäst med de minsta barnen men kan ju konstatera att nog skulle det gå bra att vara i en förskola också. skönt denna vecka har iallafall varit att det har varit så korta dagar, vilket det är i en förskola. superskönt att inte behöva stiga upp tidigt och endå komma hem mitt på dagen och ha hela dagen kvar :)

har varit på något såntdär dåligare humör nu, eller inte kan jag kalla det dåligt heller precis men slutkörd. sov inte på flera nätter och att dessutom känna stress inför ett jobb (förskolan) som man aldrig gjort förr tog ut sin sak. oftast är det stressiga inte alls speciellt jobbigt då man äntligen är igång med det men innan känns allt hopplöst. måndagen då jag kom från arbetet sov jag flera timmar plus att natten också var hur skön som helst.

men snart är det helg, och både jag och jonny är ledig hela nästa vecka så de blir perfekt :D

grå dag idag

allt ser grått ut. det duggregnar och det är detta med hösten som gör att hösten inte alls är rolig (nå okej ibland kan regn vara riktigt mysigt) men idag känns allt bara värdelöst. finns inget att göra. sitter här och matar mina fiskar på facebook i brist på annat. titta på ett till gossip girl avsnitt? som jag nu har sysslat med den senaste veckan varje kväll.

imorgon ska jag tillbaka till jeppis :) hoppas på bätte väder än såhär för är något så otroligt tråkigt att köra i detta väder. men jo föresten nu vet jag vad jag ska göra, ska fixa klart min hemlis :D det måste jag ju få gjort medans jag är här, hade nästan glömt bort det :)


grå dag idag

allt ser grått ut. det duggregnar och det är detta med hösten som gör att hösten inte alls är rolig (nå okej ibland kan regn vara riktigt mysigt) men idag känns allt bara värdelöst. finns inget att göra. sitter här och matar mina fiskar på facebook i brist på annat. titta på ett till gossip girl avsnitt? som jag nu har sysslat med den senaste veckan varje kväll.

imorgon ska jag tillbaka till jeppis :) hoppas på bätte väder än såhär för är något så otroligt tråkigt att köra i detta väder. men jo föresten nu vet jag vad jag ska göra, ska fixa klart min hemlis :D det måste jag ju få gjort medans jag är här, hade nästan glömt bort det :)


i mitt gamla rum

ligger nu här i min säng i närpes, har tittat på någon serie och ska snart sova.

denna vecka började med att åka hit på måndag morgon. jeanette mötte mig i vasa och vi shoppade en liten stund och åt god mat (pizza) vid rax.gårdagen spenderades med först en massa ärenden, besiktning och sedan till moster. en helt del berättelser av kusins barn blev det, som tyckte vi skulle ta foto av varenda traktor och varenda höbal :)



nu idag har en kompis hälsat på och ikväll blev det en sväng via farmor.

så mycket annat har inte hänt. skulle egentligen inte ha så stor lust att sova fast det är mitt i natten. undrar om jag ska titta på lite mera tv-serier?! inte alls roligt att sova ensam. men ännu värre var det nog att vara ensam hemma då jonny var på arbetsresa, då var jag ju helt ensam!! nu sover ju alla andra i familjen här i andra rum. konstigt såntdär, då jag bodde ensam var det bara skönt att vara ensam hemma. nu blir man ju tokig av ingenting :P

saknar min sötis jättemycket!!

miu miu fredag

idag är det då igen en fredag. hade ju menat vara ledig denna vecka men så blev det inte. ondagsmorgonen ringde ett dagis och behövde en vikarie. så då blev det att arbeta onsdag torsdag och idag (vilket var planerat sedan tidigare).

nåååh, ikväll blir det inte så mycket gjort. imorgon ska jag väl försöka hinna springa på marknaden en liten stund och kanske lite andra saker. ett inflyttningsfest finns i vasa imorgon men som det ser ut nu blir det inget för vår del. om det inte blir ändrade åsikter förstås.

var föresten och inhandlade en vinterkappa idag, fin och billig :P så nu behöver jag inte frysa i vinter.

dagen med full fart på

hade som pln att stiga upp halv 11 idag men det ändrades och blev en timme senare hade en rad olika drömmar, ingen bättre än den andra. får nog fundera om men kan vara frisk då man drömmer sådana drömmar :P nåjåå till och med för äckliga för att ens försöka förklara, sjuka helt eneklt. nå efter att jag kom upp ur sängen blev det en sväng via duschen och sedan iväg till en förskola jag ska vara vikarie på. verkade stressigt värre med alla planeringar. huj huj vill inte ens sätta igång med det men nog ska det gå bra endå :)

sedan hann jag hem en sväng (några sekunder) så åkte jag och jonny iväg till kokkola. jag shoppade bara en tröja, hade inte menat ha något annat heller så det blev ju hur bra som helst. jonny hittade däremot mera, 2 jackor och ett skopar. alltid då vi är och handlar är det alltid han som hittar mera saker (och billigare).

efter det blev det att åka via jonnys föräldrar och äta mat, fixa lite med deras dator och sedan var klockan säkert mot 9 innan vi var hemma. så dit for vår hela lediga dag tillsammans :) imorgon ska jonny till arbetet. jag har en hel hög med saker jag måste fixa så passar utmärkt med denna vecka ledigt.


gummibjörnar

sitter och äter gummibjörnar nu just i brist på annat att göra, men bara 5st :P

idag har jag varit ganska aktiv. först kom ju jonny hem från tammefors, hann se honom en liten stund innan han somnade. sedan begav jag mig in till stan för att träffa jenny och carolina vid fredrika cafe. hann nu prata en liten stund och sedan cyklade jag iväg till malin och vi åkte till gymmet på bodyattack. då jag kom hem sov min sötis fortfarande och hade inte ens märkt att jag hade varit borta hela dagen :P

nu ikväll ska vi och äta till en restaurang, per brahe. och så är det också ett inflyttningsfest så vi ska väl och titta dit en sväng också. men jag trr faktiskt att jag skulle vilja hem ganska tidigt ikväll och bara se någon film med min sötis eller någonting sånt.


mina barn

idag var jag då igen på smma dagis jag var i juni och augusti. härligt härligt härligt är det ända jag kan komma på att säga. även om jag nu inte på det sättet har arbetat där någon speciellt längre tid, bara hoppat in flera gånger känns det ändå så härligt. "mina barn", "min grupp" även om det inte är så :P man kan inte bli på annat än bra humör då man kommer dit och barnen ser en så ropar de VAAAAAA?????!!! CATTIIIIIS och så får man superstor gruppkram :) vid matbordet sade en pojke att "jag skulle vilja att du stannade här föraaaalltid :D" så jag kan bara konstatera att min dag har varit helt perfekt.

nu ikväll har vi bara slappat här. tittat på de 3 sista avsnitten av jericho och inte gjort något annat alls. imorgon är det fredag och jonny far iväg till tammerfors. så jag ska vara ensam hemma, eller någo ska man väl hitta på endå :) så är det då helg på nytt. konstigt hur fort allt kan gå. snart är det vinter. och på tal om det kom det en hagelskur idag, det bara hoppade små vita bollar på marken :P


RSS 2.0