00.00

nu är klockan det. har väl egentligen inte så mycket att komma med idag. villaavslutningen/veneziaden firades på en villa med kompisar. riktigt roligt var det, hemfärden var väl inte lika rolig. eller nu kan man väl skratta åt det men det var inte speciellt roligt att gå hem.

sov till klockan 4 igår före vi orkade alls stiga upp. sedan tittade vi på bruno filmen, helst sjuk. sedan packade jag och åkte söderut mot närpes. skittrött då jag kom hem.

idag var jag en sväng till farmor, hämtade syster och vi for till pjelav för att städa robins hus. blev nog riktigt fint, även om vi lämnade disken. ja jag vet vi är inte alltid det snällaste personer då det kommer till diskning :P

nu ikväll har vi färgar håret, båda två. jag hade köpt ganska blond färg men blev nog bara ljusbrunt, typ laiknande färg jag normal har. jeanette köpte någon röd färg som skulle tvättas bort efter 8 tvättar, men vet inte om det alls blev något rött för har inte sett henne efter det. får väl undersöka saken imorgon.

nu ska jag väl såsmåningom börja sova, hur tråkigt det än är.

saknar dej sötis så mycket. gonatt

bilder

här kommer lite bilder från förra helgen som jag inte har orkat ladda upp eller för den delen inte laga in på datorn heller eftersom jag har varit sjuk.


början på kvällen, min sötis :)



eld :) pojkarna höll på och tog kort. jonny fick superhäftiga foton. mina blev bara som de oftast blir


söndag vaknande jag tidigt. pojkarana skulle inte vakna på evigheter så jag gick på promenad. efteråt då jag började känna av min feber låg jag i sängen mycket längre än pojkarna


hittade något spel, minns inte vad det hette. man skulle sänka den andres båtar iallafall.



idag är det fredag, kanske kaffe med malin. så måste det fixas nnågon mat och sedan får vi se vad dagen för med sig.



tävling på g



Jag tävlar hos TUMADRE om ett unikt smycke från Busfia.se värde 1050-1400:-!

ingen annan bara jag

hade faktsikt tänkt gå på en promenad ikväll, har suttit inne nu hur länge som helst känns det som. men eftersom jag nu helst inte skulle ha lust att gå ensam  då inte motivationen är på topp skulle jag behöva sällskap. finns det något sällskap? NEJ. alla mina promenadkompisar är antingen sjuka eller ska jobba. så jeijj vilken tur för mig så behöver jag inte alls gå på någon promenad :P nja måst se hur motivationen ser ut senare ikväll, ska nu kanske och handla lite nu först så.

vad annat. imorgon fredag, ingen aning vad som kommer att hända då. sedan lördag firas villavslutning/ veneziaden och sedan söndag åkter jag kanske till närpes.

njeee nu tråka vidare för min


fortfarande inte frisk

vad dagarna kan kännas långa. andra dagen jag ligger här nu i soffan. dagarna har spenderats med att ligga i soffan (titta på tv och surfa på deatorn), laga och äta mat och så mellan varven läsa lite kalle anka och vilat så mycket annat har vi inte orkat med. börjar nog känna mig lite friskare nu, har ingen mer rinnande näsa och hostan är nästan borta. feber är sådär på gränsen, ibland lite feber och ibland inget alls. ända som stör är att huvudet är tungt och huvudvärk :/

ikväll är det spotlight här i stan. hade nog menat går dit. hade menat gå med jonny men eftersom han också är sjuk vet jag inte om han kommer med eller om jag får hitta någn annan att gå med :) om jag alls orkar mig iväg, just nu känns det inte så.

på söndag kväll eller måndagmorgon tar jag bilen och brummar iväg söderut mot närpes. ska försöka hinna och besöka en massa kompisar som jag skulle vilja träffa :) på lördag är det villa avslutning/ veneziad, det ska för vår del firas i larsmo med kompisar. hoppas på fint väder för det blir väl kanske att cykla dit.


kram på er alla

en sjuk helg

nu orkar ja bara int försök skriv na högsvensk, så täi som int förstår får let va att lies :P fö jag je sjuk å tå je alltför tongt att försök ork tänk å koncentrer se :D

fridain va e ju förstås arbete på dajin. på kvieldin had vi bestämd att vi sku ha hemmakvield bara vi båd å skåd på film. vort att vi skåda på grand torino, häilt bra film no :) plötlit tå på kvieldin känns ja hur e börja ta sjukt i halsin. på natten vort e bare värr så vakna fläir gangor fö e to så jäkla sjukt så ja veta int vart ja sku ta viejin.

på lördain va ja nu såde halvtdöd häila dajin. tå jonny kom från arbete for vi me kompisar ti nykarleby ti juthbackamarknan. jieg nu tier en svieng men e va så di just sku slut där så di hold nu på att plock bort. men å andra sidon sku man nu aldri ha köpt na dä äntå så e gjord nu int så mytchy :P sedan for vi tå ti villon tit vi sku. grilla å drack na å jag va nu förtfarand såde passlit rolit förkyld. vi va i baston å allt tådde. å jag somna nu ganska så fort fö som sagt ja va sjuk. söndag spenderades fö min däil såklart i att va sjuk. had säkert feber fö frös som sjutton. nå så kom vi häim tå tisist å for hit å skåda på film, va he nu va fö film minnns ja int. handla om na typer som laga na tv program om djuren å så had di hitta bigfoot å sku läit opp han. en komedi.

sovd som en stock inatt å så arbete idag. sista dajin. va no så skönt att få slut typ kvart yvi 1. så for ja häim, skåda nalete på tv å så somna ja. så sovd mäir en 1½ tim å tå kom jonny häim som nu å je lika sjuk. så nu sitter vi båd shen å hostar å snårar, har sjukt i kroppin å tycker synd om oss sjölv :D

imåron je ju jag förstås shär häim tå ja va sist dajin idag å jonny ska å va häim fö an ringd å sjukanmäld se. så imåron får vi sooooooov lääääng :D

varför måste man vakna?

igår blev det att åka och grilla och bada batsu med våra goda vänner :)

hade så bra dröm inatt. eller först var den väl inte så bra men den slutade bra :) vaknade tittade på jonny och tänkte att jo jag vill nog sova en stund till men hann aldrig stänga ögonen för att drömma vidare eftersom klockan ringde och det var dags att stiga upp för mig och åka till jobbet. jonny har haft ledig dag så har ingen aning hur länge han sov för har inte sett honom ännu idag då han är i lepplax just nu.

vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu eftersom jag har tråkigt, det är det att vara ensam hemma. och jonny kommer knappast hem på en stund ännu

skickade annars just mail åt en lärare också. nu faaan får det räcka med att inte veta ett skit hur skolan blir i höst!!!! kan de inte förstå att man vill veta??????????????

good day

hade förväntat mig att detta skulle bli en jobbig dag. hade så sjuk mage före jag gick och sova igår, sov typ ingenting kändes det som plus att det är måndag och att det skulle komma 2 barn till till dagis. men till min förvåning blev det en riktigt bra dag :) det är ju inte alltid det lättaste att jobba på dagis, även om vissa tror det. vissa menar ju att hur svårt kan det egentligen vara? ja hur jobbigt kan det vara med skrik, bråk, gråt, bärande plus allt annat som också måste göras samtidigt. dagar som denhär får en bara att tänka att jo det var just för dagar som denhär som jag valde detta yrke. barn kan vara helt underbara, de får en att bli så glad :D plus att jag skulle aldrig vilja sitta på något kontor eller liknande. med barn händer det alltid något, ingen dag är lik den andra :)

nu har jag fixat mat, fick bli lättlagat idag :) med stekta potatisar och korv. hade ju bara trott hela dagen att jonny slutade 5 idag. då jag hade maten klar lite efter 5 koom jag på att hmmm han slutar ju faktsikt halv 6 idag :P


fest

igår var jag en sväng till loppis, igen :) hittade supersnygga mockastövlar som nu får bo hos mej. man blir ju nästan skoberoende av mindre. efter att jonny kom från arbetet pkte han till en kompis för att rita en ny datalåda åt sig. blir säkert snygg. jag var också dit en sväng för att titta hur det gick till och efter en stund promenerade jag hemåt. efteråt kom de hit, lite förfest och så netti och melody. helt roligt faktiskt. blev korvgörans på vägen hem och efter att ha ätit det hos en kompis cyklade vi hem så klockan var väl mot 6 innan vi kom i säng.

nu idag har syster jeanette och robin varit på besök en sväng, de skulle och hämta ett kylskåp och en spis så då kom de in hit på samma gång. efter det var jag fortfarande superslut så sov flera timmar och det var kväll då jag steg upp och åt mat. jonny har ikväll varit och lagat sin datalåda färdig och jag tittade på film.nu blir det sängen, igen.

fredag idag

så är denna arbetsvecka slut. kontigt hur det kan gå fort. det har varit ganska mycket i dagis denna vecka. började förstås alla barn efter sommar semester också några helt nya. en liten flicka på snart 1 år började också så det har varit fullt upp eftersom hon helst vill vara i famnen och att man dessutom ska stå. tungt värre för armar och ben.  inte speciellt roligt att höra på skrik heller vilket det blir om man sitter ner. 

igår började min huvudvärk på nytt. före julen var det ju helt hemskt, var ju till och med till en läkare, vilket jag inte blev alls klokare av. igårkväll kom det sådär plötsligt före vi skulle gå och sova. det är så äckligt då det inte bara är huvudvärk utan att man mer eller mindre känner sig helt uttömd, huvudet värker och att det nästan känns som man skulle behöva spy. eftersom jag då mådde skit före jag somnade visste jag nästgan i förväg att natten skulle bli hemsk och att jag skulle må lika skit då jag vaknade. så blev det också. heeela natten drömde jag riktigt hemska mardrömmar, var sjuk i hela kroppen då jag vaknade men steg upp efter mycket fundering om jag alls skulle orka upp, tog en burana och for iväg till dagis. men burana hjälper typ ingenting så inte mycket bättre av det. mår lika skit ännu. jonny for iväg till larsmo en sväng, vet inte vad jag ska göra. titta på¨film kanske :)

imorgon blir det iallafall kanske fest :) hoppas jag mår bättre då. ska försöka sova längre imorgon och se om det hjälper.

gårdagens promenad

det blev då att åka till lepplax igår med nalle och annka. först åkte vi via prisma för att handla lite grillmat sedan bar det iväg mot vår destination. först besökte vi då utsiktstornet, vilket planerade deran i början av sommaren. vi trodde att det skulle vara långt att gå men det var bara öite mer än en halv kilometer, men var nu så väldans varmt så det gjorde inte mycket att det var kort. detta är bilder därifrån.



efter det åkte vi till stranden. vi simmade och solade en stund tills pojkarna fick tråkigt. efter det åkte vi till jonnys föräldrar och grillade vår mat. gott med grillmat på sommaren. då vi kom hem kom annika och nalle ht för att titta på vår nya tv.

efteråt gick jag ut på en liten promenad. jag hörde något som prasslade i gräset på ett ställe så jag antog det var en katt, men efter några sekunders funderande vände jag för att titta vad det var då jag inte hade sett någon svans. det var en igelkott :D den tassade supersnabbt över vägen. trodde faktiskt inte att de kunde gå sådär snabbt. jag väntade tills den var över vägen så inte någon bil skulle komma och köra över den eftersom det nu kommer ganska mycket bilar på den vägen. efter några minuters promenad gick jag och tänkte på lite allt möjligt. då kom jag vid en häck med buskar och träd bakom. jag hörde på nytt något ljud. tänkte att det var kanske en katt men konstaterade fort att det var mycket större, kanske en hund??? men nej en större hund skulle nog springa snabbt ut, det där kom mera sakta. hjärtat nästan stannade då någon stor  mörk sak kom ut ur häcken ungefär 2 meter framför mig. det var nog bara nästan så att jag vände och sprang men gjorde det inte. det var inte så farligt som jag hade trott, det var två barn i lågstaieåldern som hade kamoflerade kläder på sig, med huvan över huvudet så man knappt såg ansiktet. de lekte tydligen någonting med någon mera person eftersom det hoppade in på gården bredvid några meter längre fram. ibland kan man nog bli vettskrämd.  :P


lugn helg

det blev en lugn helg denna helg. i fredags var vi på bastuinvigning och inte så mycket mera och igår jobbade jonny hela dagen. jag hann vara en sväng till loppis och fyndade ett skopar för 1,50 :D inte alla dagar man får skor så billigt, som dessutom är riktigt helt okej vardagsskor :) jag hann också tvätta golvet, diska och allmänt plocka undan saker här hemma.

igårkväll kom mamm aoch pappa hit en sväng då de hade varit på west coust race, som startade i vasa och så sprang de hit till jeppis. så då kom de hit på samma gång. fick lite saker hemifrån och så mycket annat hann vi väl inte  med. efter det kom en kompis hit, vi satt nu här och funderade några timmar, sedan blev det matdags. åkte och hämtade mat och så for vi hem och tittade på film :)

nu idag ska vi försöka ta oss till lepplax, ska på vandring till ett utsiktstorn, med nalle och annika. och så ska vi också ligga på stranden i lepplax :) men vi ska se om de vaknar nu förast idag, för än så länge sover de säkert eftersom vi inte får tag i dem. ska väl så småningom äta mat nu och så får vi se hur dagen blir. iallafall ser det ut at vara varmt :)

nattdags

eftersom jag började jobbet halv 8 idag känner jag mig ganska trött just nu. hade lite svårt att somna förra natten så ska bli skönt att få sova lite längre imorgon. fick iallafall sluta jobbet en halvtimme tidigare idag eftersom det idag (också) var så lite barn, så det ska jag jobba in nästa vecka istället då det är mycket mera barn.

efter jobbet skyndade jag mig hem och stoppade kläder i tvättmaskin och sedan bege mig till stranden med annika som också är tillbaka i stan nu. så där låg vi och funderade på lkite alltmöjligt tills vi upptäckte att klockan var 5 och vi måste åka hem.

idag har vi också fått (eller nåjååå köpt förstås) nytt tv :) jättesnyggt!!!! så nu får vi försöka hinna se någon film någon kväll också. idag blev det iallafall ingen film. det blev bastuinvigning hos nalle så där har vi spenderat kvällen med nästan hela shacket. nu blir det så småningom sovdags.

imorgon ska jag väl inte uträtta så mycket, in till stan någon sväng på lite ärenden och sedan på kvällen kommer mamm och pappa en sväng, iallafall in på kaffe och hämtar hit lite saker :)

skönt med helg iallafall :D

arbete

i måndags började jag då arbeta på dagis. har varit väldigt lugnt med bara 3 barn hela veckan. nästa vecka kommer det förstås mycket mera barn då skolor börjar.

igår kväll var vi hela shacket och spelade boboll, hur roligt som helst. känns till och med i benen idag fast jag inte tyckte det var speciellt tungt :) idag vet jag inte vad vi ska hitta på, jonny borde komma hem vilken minut som helst så då blir det väl matdags åtminstone.

på lördag kommer kanske mamma och pappa hit en sväng mot kvällen.

superhärligt väder nu också, såklart då arbetet börjar för många av oss men så är det.


hälsosammare stil

inte för att jag nu har varit så speciellt ohälsosam egentligen, men bättre kan det väl bli :) sådär vanligt brukar jag nu vara ut och springa några gånger i veckan, nu i sommar iallafall. det är ju bara svårt att få tiden att räcka till ibland. men igår kom VI på att nu får det vara ändring :) ska försöka vara ut och gå, springa eller annat de flesta dagar, måste ju få vila ibland också. men iallafall, plus att vi ska försöka äta lite hälsosammare mat. så idag då vi var och handlade kom vi hem med en MASSA grönsaker och nyttig mat. det var väl bara en svampsallad som var onyttigare eftersom det var typ gräddfil eller något i den, men eftersom vi lagade mat som det passade så bra till idag så fick det bli så.

och det är ju bara så att det måste ju komma från en själv att man vill göra något för att det ska lyckas annars går det verkligen inte.

nu ska jag snart ta natten för vi har varit ut och gått ikväll och efter det var jag ut och sprang så jag blev helt slut så det ska bli så skönt att hoppa i duschen och sedan krypa ner i sängen :)

RSS 2.0