glass betyder sommar

ikväll blev det sommaren första glass :) iallafall för mig och det blev nougat, nam nam :D glass är ju bara för gott, speciellt då det är sommar eller på väg till det. nu har vi varit och handlat mat och nu sitter vi här. imorgon är det valborg, fortfarande inga planer. och sedan är det första maj :) hoppas det får vara fint väder hela helgen, och varmt förstås :)




lösenord

stilla i mitt huvud gömde sig mitt lösenord. trodde det inte fungerade att logga in här men efter att hade lagat ett nytt kom jag på...JAG PRÖVADE JU MED FEL LÖSENORD inte så konstigt att det inte fungerade då :P

nu är det bara för dint väder, så nu blir det utedags :D var ju meningen jag skulle sluta först 5 idag men som tur var for alla hem ganska tidigt så klockan var halv 5 då jag var hemma :) får se om jag måste vara ända till 5 imorgon då. skulle ju så gärna sluta lite tidigare då det är vappen :D

lekar/sagor och illamående

jag sitter nu här och frsöker hitta på någon rolig lek eller saga som vi skulle kunna göra imorgon ifall det blir att vara innne imorgon på dagis, men vet ju aldrig iafll det regnar. jo jag vet att det finns allt på internet men som det känns nu just finns det verkligen INGEN  bra lek som jag skulle vilja ha. inte för den delen heller någon sådan saga som jag ha sökt efter. jag ger upp och tar något tråkigt/vanligt.

sådär annars har det varit en illamående kväll. började må skit då jag kom hem och inte blev det bättre att äta mat som jag ahde trott utan det blev ännu sämre. igår kväll var det samma sak då jag skulle gå och sova. kändes som jag skulle ha åkt 20 gånger i rad i någon berg och dal bana. det bara snurrade i mitt huvud så tog länge innan jag somnade. visste inte hur jag skulle ligga för att det skulle snurra minst och det hjälpte inte heller att stänga ögonen.  nu för stunden känns det lite bättre men det är inte bra, så jag hoppas jag får sova inatt.


detta var då en grå och regning dag

huj huj vilket tråkigt väder. men det finns ju bara dåliga kläder. vilket jag hade idag. jag hade inte en tanke på att det skulle komma regn fast det var mulet då jag for iväg till arbetet. såklart började det då förstås regna precis när vi var ute. men klarade mig ganska bra ändå, tack för att det finns tak :D förstås så slutade det direkt vi gick in till maten. skulle ju hellre ha fått börja en halvtimme senare, för våta/sandiga regnkläder är nog det mest jobbbiga som finns på ett dagis :S men sånt får man ta. så imårgon blir det att packa ner regkläder ifall det ser ut att bli samma väder som idag. de resterande två dagarna börjar jag först 10, jeijj :) men så slutar jag då istället med ett mycket tråkigare jeijj klockan 5. kommer att kännas som en evighet. ska ha hand om vilan imårgon, hoppas de är lugna. en del ställen har jag utvecklat någon slags panik för vilan. speciellt på de ställen jag vet att jag är helt ensam i sovrummet med ca 20 barn. men det kan man ju inte veta hur det ska gå på förhand precis eftersom en del ställen är vilan det bästa som finns, eftersom då har man chans att vila lite själv :P

nu blir det mat :)

sommarjobb :)

idag dök det plötsligt upp sommmarjobb :D från ett heeelt oväntat ställe som jag inte alls hade förväntat mig. nämligen dagis :D jag har aldrig varit speciellt flitig att söka sommarjobb, ändå har jag alltid fått något från oväntat håll, i närpes då alltså. iår har jag däremot sökt till flera ställen eftersom jag nu aldrig varit någon sommar i jeppis. men även detta år har det sett dåligt ut med något sommarjobb, men idag kom det då plötsligt på nytt, heeelt oväntat :D så nu har jag iallafall lite sommmarjobb, så ska jag kanske höra till närpes dagis någon vecka också så kan jag vara hemma en liten stund som  jag vet att så många vill :P

tack för mig :)

sommar, sommar och sol :)

Bikini eller baddräkt? - bikini
Hängmatta eller solstol? - jag är en solstolsflicka
Brunt eller blont hår? - nu just brunt, men kanske blond på nytt, vem vet
Shorts eller kjol? - kjol
Linne eller T-shirt? - linne
Utsläppt eller upp satt hår? - utsläppt fö de mesta
Sommarfärg? - Vit, rosa....hmm allt som passar
Sommarsöt eller sommarsnygg? - sommarsnygg
Varmt eller svalt på sommaren? - det ska vara hot hot hot
Soligt eller molnigt ? - soligt, inte ett enda moln på hela sommaren :D
Hav eller sjö? - Haav
Vatten krig eller vatten spridare? - vattenkrig
Cola eller fanta? - både och
Flipflopps eller ballerina? - Beror på situationen
Båt eller husvagn? - Båt väljer nog jag
Sommar eller vinter? - Sommar ska det vara
Bada från strand eller brygga? - strand
Solbrända killar lr vita killar? - ska bara vara min egen sötis :D
Tälta eller sova inne? - Båda
Jordgubbar eller hallon? - Jordgubbar i massor

nu väntar jag på sommar, har varit såå härligt väder denna helg :) nu blir det 4 dagar i arbete sedan ledigt. roligt med vappen och så har vi ju också 1årsdag :) tänk att det redan har gått ett helt år.

nee nu blir det snart duschen..



god morgon

här vaknade vi bara för en stund sedan. iallafall jag var heeelt slut igår kväll. jag skulle bra ha kunnat gå och sova redan klockan 8. klockan var väl 1 då det blev sovdags, såg på film så. idag vet jag inte riktigt vad man ska hitta på. funderar kanske jag ska gå in till stan :) fast som sagt vet inte ännu. för jag har faktiskt inget ärende dit. men kanske de har öppnat glasskiosken? :D de hade ju lagat fram dem, men vet inte nu då om de öppnar först till första maj eller om de redan öppnar nu, för det är ju ganska varmt och fint väder :)

hemma på arbetet

jag bara sååå tycker om detta daghem jag vikarierar på nu :) har ju varit där förr och jag trivs så på det stället, det känns inte som man skulle åka till ett arbete utan mer som ett hem. kan ju bero på att det egentligen är ett gruppfamiljedaghem och i ett äldre hus, inte i ett såkallt traditionellt daghem. de andra ställen jag varit på har nog ocks varit bra men det är en helt annan sak då det finns många avdelningar, större barngrupper och själva innehållet på dagen lite annorlunda. Efter att nu senaste tiden varit i en barngrupp där det var ca 17-20 barn varje dag (23 inskrivna) och att nu idag komma till en barngrupp med 6 barn eftersom många var sjuka (sådär totalt är de normalt 12 inskrivna där) måste jag säga att det var så skönt att komma till ett ställe där man kände alla barnen och att det dessutom var väldigt lugnt förstås :) nog måste man ju ändå påstå att barnen måste ju ändå må lite bättre i små grupper. jag menar man hinner ju faktiskt se, höra, leka, prata och allt vad det innebär att arbeta på dagis och man hinner göra det med alla barn.

efter att jag kom hem idag var jag ut med kissekatten i den sköna solen :) det var ju så varmt så var ute ganska länge. pratade med en massa människor som bor här i huset, bara att påstå att kissekatter (och hundar) lockar till sig människor :)

      

sillakissen tycker om att hoppa i skogen och jag med såklart mina solglasögon

sista dagen på detta ställe

idag var jag sista dagen på dagiset jag varit nu sista tiden. imorgon blir det nytt ställe eller inte nytt precis har varit där förr :) har varit en ganska lugn dag idag, det är nog så stor skillnad på dagar i dagis. ena dagen kan barnen vara hur vilda som helst medan de följande dag kan vara helt lugna fast det t.ex idag var mer barn än det var igår. det är väl det som egentligen är bra med arbetet, ingen dag är lik den andra.

nu håller vi på att laga mat, blir lite sent ikväll eftersom vi båda kom hem sent och så tar också maten vi lagar ganska länge att laga men gott ska det säkert bli med broiler :)

idag har det varit så fint väder och mycket varmare än senaste tiden. äntligen börjar det kännas som vår på nytt :) skulle behöva ta en promenad men får se, har lite annat att syssla med också. snart är det helg på nytt, får se vad det blir då. och snart, väldigt snart är det första maj och valborg :)

soligt eller mulet?

tidigare idag lyste solen så fint även om det nu inte var speciellt varmt, men nu är det mulet och inte alls roligt väder. idag slutade jag redan klockan halv 1 :) så med andra ord har det varit en kort dag men ändå en av de jobbigare. vet inte vad som hade tagit åt barnen idag för det kändes som en miljon barn istället för 20. imorgon ska jag ha hand om vilan på nytt och jag hoppas för allt i världen att de inte är på lika humör då som de var idag.

nå nu ska jag försöka få lute skolarbete gjort, sedan titta på tv och så måste vi åka och handla någon mat sedan ikväll då jonny kommer hem för imorgon slutar jag först halv 5 så blir så sent med maten om vi måste och handla imorgon och sedan börja laga mat.

kissibeeebisar :)

min lilla katt har får bebisar :) altså min kissekatt milou som bor i närpes. jag har förstås inte själv sett dem men fick bilder av syster och jag är sååå kär i en, skulle så vilja ha den. den ser ju bara för cool ut :D men räcker nog bra med lilla silla här men skulle så vilja att den skulle få stanna kvar i närpes. så jag hoppas och hoppas på det :)
så här ser den ut :)



så finns det tydligen också en grå en som också är supersöt :)



konstigt att hon har fått så där konstiga färger på sina ungar, brukar alltid ha som hon själv ser ut. en helt grå hade hon en gång men inte någon som den där gul/svarta :)






fest

hej hopp allesammans.
igår kväll blev det då fest här hos oss. vi blev några från klassen och så kom också andra vänner och bekanata :) efteråt blev det netti och melody. här kommer lite bilder :)










idag sov vi ända till klokan 2. sedan kom jonnys föräldrar på besök och så har vi tittat på film. och så mycket annat har inte hänt idag. så blir det att gå och sova tidigt så jag/vi orkar upp till något arbete imorgon.

lördag, marknad och annat på gång

idag steg jag upp ganska tidigt. började med att fixa till en pannkaka och dammsuga eftersom det ska komma vänner och bekanta hit ikväll :) efter att jag hade sysselsatt med allt detta cyklade jag iväg in till stan för att fara på kaffe med malin.

efteråt gick jag en runda på marknaden i det skitkalla vädret, trodde jag skulle förfrysa ansiktet. det är ju som mitt i vintern, hur sjutton kan det vara såhär kallt???!!! är ju snart maj. nå efter att ha gått den snabba rundan och skulle börja åka hemåt träffade jag annika. pratade en stund och så vi gick vi till jonny eftersom hon skulle ha något köpt därifrån. så var voi också in en sväng via hennes nya lägenhet.  nu har jag handlat lite gott tills ikväll och kom just hem. så nu blir det väl att dammsuga klart, duscha , fixa lite mat och så vänta på kvällen :)

intressant på dagis

denna vecka har jag som sagt jobbat på dagis. idag stängde jag vilket betydde att jag slutade 5, så tog det en lite stund att stänga alla dörrar och cykla hem så klockan var nästan halv 6 då jag var hemma. skönt var det att få sova länge eftersom jag började 10 för jag är ingen morgonmänniska men nog är det ändå bättre att t.ex. öppna dahis 7 och då få sluta tidigt än att behöva vara sådär länge som idag.tycker synd om min sötis som måste vara ända till 6 ikväll, usch va tungt.

nåjååå intressanta samtal kan också ibland förekomma på dagis som t.ex. igår. på dagis vet man aldrig vad man kan få för frågor att svara på :D igår talade jag då med en 5årig flicka. flickan började vid matbordet med att fråga
Är du en mamma?
Nepp det är jag inte.
Varför är du inte det?
Därför att jag inte har något barn.
Har du en mamma då?
Jo det har jag nog precis som du.

så var det för det tillfället bra med det, men i wessakön kom ämnet upp på nytt.
När ska du få en bebis?
Jag vet inte, säkert någon gång.
Men när ska du få en?
Då jag blir äldre och vill ha en bebis.
Men vill du inte ha en bebis nu då?
Nepp, för jag vill inte ha någon bebis ännu. och så växer de så snabbt så plötsligt är de inte bebisar längre utan lika stora som du.
Ahaaa, nå först måste du bli tjock för det måste man bli för att man ska få en bebis.
Nåjooo det stämmer att man blir lite tjockare.
Och så måste man ju ha någon man är kär i också.
Jo det måste man också.
Men då har jag tur för jag är redan kär i Oskar så jag behöver inte leta mera. Fast skulle jag nu ändra mig skulle jag fara runt finland och hitta en annan att bli kär i.

nå nu är det fredag :)  imorgon ska jag kanke in till stan med en Joann för det är marknad så måste väl och titta en sväng då det nu händer något. ikvälll vet jag inte vad som händer, slöar nu bara på än så länge. sitter som bäst och smaskar på en DNA godis, gott :D är så supersnål på godis ikväll och det finns inget. skulle behöva åka och köpa men det har jag inte lust med.

ha en trevlig fredagkväll :)

man blir så sur

varför varför varför ska det snöa nu på nytt???? vill inte ha mera snö vill ha vår och sommmar men nej såklart inte.

har varit i arbete denna vecka därför har jag inte orkat med så mycket annat, men idag slutade jag redan halv 1, skööönt :D har varit och handlat mat, diskat och lagat pannkaka :) och så har jag och kissekatten också varit ut en sväng, super länge sedan sist. hade förväntat mig att hon skulle värga att gå själv eftersom vi inte varit ute på länge men där fick jag fel. det var som en helt annan katt än tidigare då vi var ut, hon sprang på som ett litet tok på alla stenar i skogen :D tydligen tycker hon också mer om barmark än snö. hon brukar ju faktiskt vara ute på sommaren på ställen där hon får springa löst och tydligen var det nog mycket mera bekant med sand och stenar än den kalla vintern och snö :D

på lördag blir det lite fest :) och imorgon är det den så sköna fredagen :D

påsk

här kommer lite bilder från påsken :) först kommer vår egen påskbrasa



sköt lite raketer


min lillasyster


och sötisen hittade också till närpes :)


jeppis jeppis jeppis

nu är vi tillbaka i jeppis på nytt :) fast nog var det förstås roligt att vara hem till närpes en sväng också. hoppas ni har haft en trevlig påsk. jag hörs väl mera imorgon, för nu är jag trött.

påsk

det har varit en riktigt lugn dag idag. har inte gjort speciellt mycket alls, bara varit och handlat och lite sådant. sitter som bäst och väntar på att några filmer ska bli nerladdade, men tar ju en svighet. SUCK detta är ju värre än min dator:P nänå int ska jag väl klaga, har ju hela natten på mig :D

nå så var det med det

 EN GLAD PÅSK TILL ER ALLA NU DÅ :D

hemma i närpes

 nu sitter jag här i närpes och glor in i datorn:D känns som en lång dag. började dagen med att stiga upp ca halv 9, med jonny till arbetet, via skolan hem en sväng och vila en stund till. med bilen in till stan åt jonny. helt hopplöst att försöka hitta en parkeringsplats nära hans arbete, men lyckades till sist som tur var. så promenerade jag iväg till busstation. så har jag då suttit 3 timmar på bussen, jeijj :/ så hann bara hem och åt en smörgås och så kom madde hit :) och hon for just härifrån. nu mat och sedan kanske iväg till farmor. med andra ord en ganska fullproppad dag :D


bilder

måste stoppa in lite påsk bilder eftersom det ju inte är på mera då jag kommer hit hem på nytt. såhär började vårt påskris se ut :)


lite kycklingar



och så hittade jag en så perfekt bild på min sötis :)




öh skola

idag har jag varit riktigt duktig, eller lite åtminstone. kom mig iväg till skolan för att låna böcker till uppgiten jag skulle måsta laga. läste också lite magisteravhandlingar för att få lite ideer. så sökte jag då om böckerna jag skulle ha fanns på bibban och jo det gjorde de flesta. då jag då skulle söka upp dem hittade jag dem inte. stod där hur länge som helst tills jag gav upp och gick för att låna de några böckerna jag hittade. då såg jag en hög på bordet bredvid att där fanns ju alla de andra böckena jag skulle ha. bra bra men så onödigt att stå där vid hyllan också försöka hitta något som inte ens fanns där. nå fick ju jina böcker, gäller bara att ta itu me uppgiften då. tar det inte så hårt så nog ska det väl gå.

så nu har jag lagat mat och ätit för jag var så hungrig. imorgon blir det att fara iväg till närpes. men först måste jag via skolan för att hämta domdär böckerna (eftersom jag gick dit idag och orkade inte släpa en MASSA böcker gående). så imorgon ska jag skjutsa jonny till arbetet, in till skolan, hem och äta, fara med bilen till jonnys arbete så går jag därifrån till bussen och han får köra hem min bil. denna plan funderade jag ut på vägen från skolan :P måste förstås se om jonny kommer till närpes över helgen eller inte, annars tar jag bilen hem imorgon och inte någon jäkla buss.

home alone

sitter nu här ensam hemma, super roligt har jag :D sitter som bäst på jonnys dator och lyssnar på en massa musik och talar med en av dom bästa barndomskompisarna, inte behövs det mycket ibland för att underhålla sig själv :D så har jag beställt smöggåstårta tills jag/vi far till närpes över påsk :D inte vet jag om det passir in precis på påsk men det skiter jag fullständigt i eftersom jag inte fick någom smörgåstårta över julen ska jag ha en nuuu :D jag ska då som sagt åka hem på onsdag, aknske till coh med med buss :S inte roligt alls men jonny  kommer kanske på lörda till närpeslandet så då känns det lite onödigt att åka med 2 bilar tillbaka hit på söndag.

och fortfarande har jag nog så sjuk nacke, måste nog få massage då jag inte är ensam hemma mera annars kommer jag iknte att kunna stiga upp imorgon har jag på känn. men även om jag knappt kunnat röra huvudet idag har det varit en riktigt bra dag :) men skönt ska det iallafall bli med påsk :)


sådär by the way klippte pannlugg i lördags sådär spontant före vi skulle ut på kvällen. så trött på min frisyr så behövde lite ändring :D

aj aj men ändå så härligt :)

ja har så sjukt i nacken:( och trött som sjutton är jag och ändå jag ja sovit hur länge som helst, men det ska väl vara så efter en helg antar jag. vaknade nog då jonny skulle till arbetet, eller rättare sagt vaknade då han redan skulle vara i arbetet och så låg han fortfarande och sussade bredvid mig så det var bara att väcka honom då. sedan hade jag problem att somna om men lyckades till slut. sedan kändes det som jag bara sovit ca 15 min då jag kände att jag måste vakna eftersom jag hörde att jonny kom hem, hm klockan var ju bara runt halv 10 och han hade också 2 andra kompisar med sig. så han stände dörren hit in till sovrummet så jag inte skulle vakna. jag tittade på klockan och den var 25 före 10. mina ögon ville bara inte vakna och det tog sjukt överallt speciellt i min nacke så jag inte kunde röra huvudet. nå vaknade till sist. och konstaterade att hmmm var är dom???.....det var altså en dröm :) jag fattar inte hur verkligt det kunde kännas...

varför kan det inte vara sol idag? fast jag är nog på lika bra humör idag som jag var igår fast jag är sjuk i nacken. det var nog någon så otrolig konstig dag igår, riktigt härlig rättare sagt och jag  vet inte riktigt  hur det kunde komma sig. kändes så pirrigt i magen och allmänt härligt. det kändes precis som när man var nykär :) så superhärlig känsla.



så det ska jag fortsätta med att känna idag har jag menat :) konstigt hur det kan ploppa upp bara sådär ibland, det är ju tur att det kinte glömms bort för hur tråkigt skulle inte det vara?!  tur att jag är på lika bra humör idag, tror det beror på att det är nära påsk, jag bara älskar påsk så är det med det :D så på onsdag ska jag åka till närpes har jag bestämt och så på lördag kommer jonny dit :D så far vi iväg hitåt då på nytt kanske på söndagkväll eller liknande.

pussar till dej min sötis

I am so so happy :D

det var en nog så rolig kväll igår, det är länge sedan det har varit sådär roligt att vara ut. började då kvällen här hos oss. vi var väl en ca 8 pers. sedan bar det iväg till netti, som tur var fick vi skjuts. vid netti blev det inte att vara så länge och efter det blev  det melody :) dansade och träffade en massa människor jag kände, vilket inte alltid brukar hända eftersom jag såklart inte kan känna lika  mycket människor som dessa människor gör som bott här omkring hela livet :) nå iallafall, träffade en från kristinestad som numera bor här, träffadade några bekanta som jag lärde känna något år sedan då jag flyttade till jeppis, så såg jag massa andra bekanta och så madde, mats och de 2 andra som också var med. hur roligt som helst ju :) sedan blev det korvgörans mat, lika trångt som vanligt att få någon mat. orkade inte traska iväg ända hem så blev att vi stannade hos en kompis och sov där. kom hem ganska sent idag eftersiom vi sov så länge :) sedan har jag och min söt bara legat på soffan :) och nu fick vi besök och dessa två pojkar sitter nu och ser på top gear och jag ligger här och skriver detta. så var det med det. hur som helst helt perfekt helg.

klockan är halv 3

tråkigt tråkigt kan det inte bli kväll? har redan kläderna utfunderade tills ikväll, färdig duschat och allt annat också så gott som på klart. det ska altså bli fest ikväll, många som kommer hit vet jag inte ännu men det ska bli roligt att få fara ut eftersom det känns som så länge sedan :) så fick jag veta att madde ocksp skulle komma till jeppis ikväll, på dansgala. så jag hoppas att de hinner komma in en sväng hit på förfest eller åtminstone kaffe.annars kanske vi hinner ses imorgon före de åker tillbaka.

det är ju det att bo ÄNDA i jeppis att det är långt från alla kompisar hemifrån. såklart saknar man att inte kunna träffa de kompisar man alltid var med tidigare, men så har jag ju kompisar här också :). såklart känns det bedrövligt ibland att inte se sina kompisar (och släkten) på så länge, eftersom det är superlänge sedan jag har sett dem nu. men det är ju dendär tiden som inte finns. då jag åker hem till närpes vill man ju också bara vara hemma med familjen en stund då man entligen är hemma. eftersom många kompisar (och största delen av släkten) bor i kristinestad blir det ju inte alltid att fara ända dit. för det tar ändå sin tid att köra dit och far man dit vill man ju träffa så många som möjligt, och då passar det inte för alla heller. så såklart är det roligt då någon kompis hemifrån dyker upp i jeppis sådär bara, så därför vill jag nog gärna hinna se madde då hon är hit fast jag nu säkert kommer att se henne nästa vecka då jag far iväg mot närpes. :)

men ikvälll ska vi ha roligt :) hoppas ni andra också har det

nu är det fredag :)

så härligt med fredagar, fast man nu ändå inte vet vad man ska hitta på :) idag var jag in till stan en sväng och till gymmet en stund. så har jag lagat mat, dammsugat och diskat så med andra ord ganska flitig. hade tänkt ta en promenad men det var inte sååå fint väder så därför skippade jag det. nå nu sitter jag här och väntar på att sötisen ska komma hem. så mycket annat har jag väl inte att komma med..

imorgon feeest :D väntar för fulla muggar på det :)

tidig morgon

idag var jag duktig och steg upp väldigt tidigt fast det inte var något arbete idag. började dagen med att åka in till stan på ärenden som jag måset få gjorda idag så det inte blir något problem med min lön, för det vill man ju inte. så var jag in till tiimari en sväng men hittade inget perfekt jag skulle ha så bestmde mig för att gå och se om det fanns vid halppis men nej där var det ännu sämre. handlade lite mat på samma gång jag var in och träffade också jonny på samma gång där sådär passligt :P nå nu får jag nog köpe det jag skulle från tiiimari iallafall. kanske jag går in en sväng där ifall det blir att ta någon promenad senare idag.

nu sitter jag och läser lite bloggar och sillakissen sitter med nosen ut genom fönstret och spanar på ja jag vet inte vad. skulle behöva lägga ett liknande "flugnät" eller vad sjutton ska det heta. en såndär sak så inte flugor kommer in då man har upp fönstret, och i vårt fall så inte kissenkatten hoppar ut.

hoppas all snö smälter bort nu :D

RSS 2.0